22 septembrie, Echinocțiul de toamnă. Fenomen astrologic important. Ce nu este bine să faci astăzi

22 sept. 2021
22 septembrie, Echinocțiul de toamnă. Fenomen astrologic important. Ce nu este bine să faci astăzi

Pe 22 septembrie la ora 22.21 are loc Echinocțiul de toamnă. Ziua va fi egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ, evenimentul astrologic fiind unul de o importanță majoră.

Ce se întâmplă astăzi? Pentru necunoscători, echinocţiul de toamnă este momentul care marchează echilibrul dintre masculin şi feminin, lumină şi întuneric, dar şi dintre viaţă şi moarte.

Pe plan astrologic, în timpul echinocţiul de toamnă, Soarele traversează o extensie imaginară a ecuatorului Pământului și av apune chiar în punctele cardinale est şi vest, egalând durata zilelor cu cea a nopţilor. De astăzi, durata zilelor va scădea, iar cea a nopților va crește până la solstițiul de iarnă din 21 decembrie.

Țineți cont de faptul că există mai multe tradiții populare referitoare la această zi astronomică. Se spune că așa cum va fi vremea astăzi, așa va fi și anul viitor. Mai mult de atât, tradiția mai spune că dacă va ploua în această dimineaţă de 22 septembrie, primăvara va fi ploioasă, în timp ce soare la amiază, înseamnă un an bun.

22 septembrie, Echinocțiul de toamnă. Ce este interzis să faci astăzi

Astăzi, pe 22 septembrie este ziua ideală în care gospodarii pregătesc primul must din struguri proaspăt culeși, gustul lui fiind unul deosebit.

Mare atenție însă, Echinocțiul de toamnă vine și cu câteva lucruri interzise. Astăzi și nici mâine nu ai voie să strângi merele sau gutuile. Se spune că dacă strângi fructele după ziua cu echinocțiu nu vei avea spor la muncă tot anul.

De asemenea, tot astăzi, 22 septembrie este interzisă cearta, în special în famiiil care au copii. Tradiția spune că totul se va răsfrânge asupra acestora. Tot astăzi este interzis spălatul pe față până la apusul soarelui, deci mare atenție.

Dacă vrei în schimb să aduci bunăstare casei și familiei tale, tradiția spune că astăzi este bine să consumi pâine înainte de a ieși din casă.