În fiecare an, în duminica dinaintea Paștelui se sărbătoresc Floriile. În acest an, această zi pică pe 25 aprilie, iar credincioșii au de respectat mai multe tradiții și obiceiuri sfinte pentru a avea noroc în viitor.
În ziua de Florii, foarte mulți credincioși își sărbătoresc ziua de nume, deci să nu uităm și de urările pe care le transmitem în cursul zilei de 25 aprilie.
Marile sărbători din Calendarul Ortodox vin cu superstiții, tradiții, dar și obiceiuri. Se spune că cei care le vor încălca nu vor avea noroc întreg anul, dar nici în viitor, atât din punct de vedere al sănătății cât și pe plan financiar.
Tradiția spune că în ziua de Florii, persoanele nu trebuie să îi uite pe cei adormiți. În cazul în care ei nu vor merge să le îngrijească mormintele, sau să aprindă măcar o lumânare, aceștia nu vor avea deloc parte de sprijin la bătrânețe.
O altă tradiție spune că spălatul pe cap este interzis în ziua de Florii, iar cei care vor face acest lucru vor deveni cărunți.
Femeile trebuie să uite de împrospătarea gospodăriei în ziua sfântă. De Florii, casele se sfințesc doar cu apa de la Bobotează, care are rolul de a aduce armonie și sănătate în familie.
Superstițiile mai spun că urzicile sunt strict interzise în ziua de Florii, ele fiind considerate necomestibile. Un alt lucru important de știut este faptul că, cearta este strict interzisă în ziua de Florii. Cei care se vor certa vor avea ghinion întregul an.
Călcatul hainelor și treburile gospodărești sunt și ele interzise de florii. Același lucru este valabil și în cazul mâncărurilor. Toate preparatele se fac cu o zi înainte și nicidecum în timpul zilei sfinte.
Tradiția mai spune că fetele singure trebuie să fiarbă apă cu busuioc înainte de Florii și să spele a doua zi cu aceasta. Apa rămasă se toarnă la rădăcina unui pom fructifer și aduce sănătate, bunăstare, dar și bogăție.