De cele mai multe ori, dimineața, toți suntem în alertă și nu acordăm atenția necesară primei mese ale zilei. Totuși, este important de știut faptul că micul dejun joacă un rol esențial atât în metabolismul.
Iată trei alimente pe care trebuie să le consumi dimineața. Le prepari repede, le poți lua cu tine oriunde și îți vor oferi toată energia de care ai nevoie întreaga zi.
Studiile arată că persoanele care consumă ouă dimineața își cresc nivelul de sațietate, consumă mai puține calorii la masa următoare și își păstrează echilibrate nivelurile de insulină și glicemie.
În plus, gălbenușul de ou conține luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care previn afecțiunile oculare, precum cataracta sau degenerescența maculară.
De asemenea, puțini știu faptul că oul este o sursă bună de colină, un nutrient esențial pentru sănătatea creierului și a ficatului.
Alte studii arată că ouăle pot reduce riscul de boli cardiovasculare, potențând colesterolul bun și îmbunătățind răspunsul insulinic. Mai mult, oul este o bună sursă de proteină. Mai mult de atât, ouăle fierte pot fi luate la pachet, pot fi pregătite din timp, se pot consuma și calde și reci. Au puține calorii și reprezintă o masă delicioasă și sănătoasă.
Iaurtul grecesc este cremos, delicios și extrem de bogat în proteine. De asemenea, studiile au arătat că acesta reduce senzația de foame și este recomandat în diete.
Acesta se poate combina cu fructe, fibre sau nuci și migdale petru a avea aportul necesar de proteine la micul dejun.
Cafeaua este un alt aliment care nu trebuie să lipsească dimineața. Aceasta este bogată în cafeină,te trezește și îți îmbunătățește starea de spirit. Specialiștii recomandă cantitatea ideală a zilei: 38-400 mg. În funcție de tăria cafelei. Asta înseamnă între o ceașcă și patru cești.
De asemenea, a fost dovedit faptul că poate crește rata metabolică, accelerează arderile. E bogată în antioxidanți, reduce inflamația, scade riscul bolilor de ficat și a diabetului.