Aceasta este cea mai profitabilă mașină: Orice șofer visează s-o conducă. Producatorul auto care a dat lovitura

27 oct. 2019
Aceasta este cea mai profitabilă mașină: Orice șofer visează s-o conducă. Producatorul auto care a dat lovitura

Un gigant german a dat lovitura pe plan mondial! Aceasta este cea mai profitabilă mașină. Mai mult, orice șofer visează să o conducă.

Mărci precum Ferrari, BMW și Mercedes nu i-au rezistat. S-a scos un profit uluitor de pe urma vânzării ei.

Porsche, cea mai profitabilă mașină din lume

Germanii de la Porsche au dat lovitura cu modelul 911. Nici Tesla nu s-a ridicat la așteptările industriei sau orice alt hypercar extravagant. Cu un volum de aproape 39.000 de unități vândute, 911 a adus peste 2 miliarde de euro în conturile Porsche.

A opta generație a mașinii iconice Porsche 911 a avut o contribuție de aproape 30% la veniturile totale ale constructorului german, de la momentul lansării sale. Cu toate că a reprezentat doar 11% din vânzările totale, noua generație Porsche 911 a ajuns cea mai profitabilă mașină din lume, depășind modele de elită precum Ferrari F8 Tributo, BMW X5 sau Mercedez Benz GLE, conform Bloomberg.
Porsche pare să aibă combinaţia perfectă între volum şi marje. F8 Tributo are o marjă de vânzări extraordinară, de 50%, dar contribuie cu doar 17% din câștigurile totale de la Ferrari.

Cel mai aproape de performanța Porsche este modelul DBX de la Aston Martin, care anticipează că își va dubla volumele de vânzări și ar putea ajunge la o contribuiție de 21% la veniturile totale ale constructorului britanic de lux.

Spre deosebire de aceste mărci, Porsche 911 este profitabil în propria sa formă, spun analiștii auto, fără opțiuni precum frâne ceramice sau variante de turbocompresie, artificii pe care de obicei producătorii le folosesc pentru a susține un preț mai mare, fără costuri suplimentare pentru companie.

Acest model de Porche s-a vândut cu peste 97.000 de dolari, ceea ce îl face din start foarte profitabil. Analiștii susțin că dacă s-ar vinde 10.000 de modele Turbo, doar aceste variante ar însemna jumătate de miliard de dolari profit pentru Porsche.

Anul trecut, vânzările la nivel mondial ale constructorului german au sărit de 256.000 de unități și au înregistrat o creștere de 3 procente. Vânzările globale de Porsche 911 de anul trecut le-au depășit pe cele ale tuturor mașinilor de la Bentley, Ferrari, Aston Martin și Lamborghini, toate la un loc.