Această substanță din hainele noastre ne afectează sănătatea! Ce efecte periculoase are

20 sept. 2019
Această substanță din hainele noastre ne afectează sănătatea! Ce efecte periculoase are

Descoperire șocantă! Această substanță din hainele noastre ne afectează sănătatea. Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a confirmat totul. Este vorba despre bisfenolul A. Substanța perturbă sistemul endocrin.

Oficialii au respins un recurs al industriei maselor plastice care contestase această menţiune, a transmis AFP. BPA a fost identificată ca fiind o ‘substanţă care posedă proprietăţi perturbatoare pentru sistemului endocrin şi putând avea efecte grave asupra sănătăţii umane”, aminteşte Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

Clasificare a fost făcută de către Agenţia Europeană a Produselor Chimice (ECHA), la solicitarea Franței. Ulterior, Plastics Europe, asociaţia ce reprezintă producătorii europeni de materiale plastice a sesizat această clasificare, dar oficialii europeni au decis că ECHA nu a încălcat nicio dispoziţie legală.

Această substanță este prezență în compoziția jucăriilor, hainelor, obiectelor din plastic, etc.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a clasificat bisfenolul A drept o ”substanţă extrem de îngrijorătoare” din cauza gradului său de toxicitate. Mai mult, această substanță afectează sistemul de reproducere, au conchis oamenii legii.

De pe 1 iunie 2011. este interzisă folosirea BPA în biberoanele pentru sugari pe teritoriul Uniune Europeană. Belgia, Suedia şi Danemarca au interzis folosirea acestei substanțe și în compoziția altor materiale ce intră în contact cu produsele alimentare şi care sunt destinate sugarilor şi copiilor cu vârste mai mici de trei ani.

De asemenea, în Franţa, BPA este interzisă în toate ambalajele, containerele şi ustensilele pentru produse alimentare.