Acești români au pensiile blocate! Românii nu își pot primi banii. Este un dezastru pentru ei

de:
11 aug. 2020
Acești români au pensiile blocate! Românii nu își pot primi banii. Este un dezastru pentru ei

Zeci de români au pensiile blocate. Dosarele lor stau în loc de o perioadă lungă de timp, iar ministrul Muncii, Violeta Alexandru face tot posibilul pentru ca cetățenii să își poată primi banii munciți. 

În urma unei vizite efectuate la Casa de Pensii de la Pitești, ministrul Muncii a precizat că 77 de dosare de pensii sunt blocate în acest moment, iar acest lucru se datorează neconfirmării stagiului de cotizare din Spania și Italia.

Astfel, zeci de cetățeni au banii blocați și nu se pot bucura de veniturile acumulate în timp. Totuși, Violeta Alexandru a anunțat că va face tot posibilul pentru soluționarea acestei probleme, ea contactând deja autoritățile competente.

”Astăzi la Pitești. Mi-am propus să merg în teritoriu de cel puțin 2 ori pe săptămână. Să văd cum se lucrează; știu că este perioada concediilor însă aceasta nu este o scuză pentru a reduce ritmul de lucru.

La Casa de Pensii, am stabilit la nivelul conducerii faptul că se vor depune toate eforturile pentru a soluționa toate dosarele de pensii cu termen depășit. Văd că mai sunt 27, dosarele unor persoane care au câștigat în instanță drepturi și care trebuie să pună la dispoziția CJP Argeș diferite adeverințe.

La pensii comunitare, 77 de dosare sunt blocate din cauza neconfirmării stagiului de cotizare din Spania sau din Italia”, a scrie Violeta Alexandru pe facebook.

Se lucrează greu cu Italia

Ministrul a subliat faptul că discuțiile cu autoritățile spaniole merg destul de bine, însă în cazul Italiei, situația este mai complicată, iar acest lucru se datorează și pandemiei de coronavirus, deoarece majoritatea numărul persoanelor din birouri este mult mai redus.

Totuși, ministrul a promis că eforturile vor continua, iar situația se va rezolva în cel mai scurt timp.

”Voi suna din nou autoritățile spaniole, văd că s-au îmbunătățit lucrurile dar nu sunt mulțumită de ritmul de eliberare a formularului care confirmă stagiul de cotizare din aceste două țări. Cu Italia lucrăm greu.

Nu renunț, dar intrarea în concedii a autorităților italiene, pe lângă numărul redus de persoane la serviciu în contextul pandemiei, are efecte, din păcate, negative asupra ritmului în care mă străduiesc să se recupereze întârzierile.

Continui eforturile de determinare a instituțiilor omoloage din aceste state să comunice informațiile necesare cât mai rapid”, a mai scris Alexandru.