Adaugă acest condiment în paharul de apă. Te scapă imediat de stres și te ajută să dormi mai bine

de:
21 ian. 2021
Adaugă acest condiment în paharul de apă. Te scapă imediat de stres și te ajută să dormi mai bine

Dacă te afli într-o perioadă stresantă și nu ești un adept al suplimentelor alimentare? Trebuie să încerci neapărat acest truc. Multă lume îl folosește, iar rezultatele sunt pe măsură. Te vei relaxa, iar starea de stres va dispărea imediat. De asemenea, vei avea și un somn mult mai bun. 

Sarea de Himalaya ar putea fi soluția care te poate scăpa de stres, susține antreprenorul și scriitorul Dave Asprey, fondator al companiei Bulletproof și autor al volumului ”Fast This Way”. Acesta a spus ce se întâmplă în organsimul tău dacă adaugi o singură linguriță de sare într-un pahar de apă dimineața.

Licoarea minune care te scapă de stres

Ți se întâmplă deseori să te trezești obosit dimineața deși te-ai culcat devreme? Există momente în care probabil nici cafeaua nu te face să te simți pregătit pentru o nouă zi, însă această licoare minune îți poate da toată energia de care ai nevoie întreaga zi.

Scriitorul Dave Asprey a spus cum trebuie consumată sarea de Himalaya, dar și modul în care aceasta acționează asupra organismului nostru.

”Când te trezești dimineața, ia un vârf de cuțit de sare de Himalaya, pune-o într-un pahar cu apă și bea-o”, a spus acesta.

Ce se întâmplă când te trezești dimineața 

Probabil te întrebi acum care este legătura dintre acest tip de sare și nivelul de stres al organismului. Ei bine, potrivit Mind Body Green, nivelul hormonului de stres, cortizolul, poate afecta glicemia, presiunea sangelui dar și nivelul inflamațiilor din corp.

Astfel, când te trezești dimineața, cortizolul atinge cel mai ridicat nivel, pentru a-ți furniza energia de care ai nevoie ca să-ți ziua.

”Ai nevoie de o creștere a presiunii sângelui, ca să nu leșini”, explica Asprey.

Deși în general rolul cortizolului este acela de a oferi corpului energia de care are nevoie dimineața, în cazul multor persoane, care se confruntă cu un nivel de stres ridicat, rezultatul este diferit. Acestea se trezec cu o creștere majoră a gradului de stres, în special în primele ore ale dimineții, atunci când hormonul atinge cel mai ridicat nivel.

Secretul pentru un somn adânc

Dacă totuși nici nu te poți odihni și te trezești la fel de obosit, tot sarea este soluția. Specialistul precizează că o canitate mică de sare poate scădea nivelul de cortizol, suficient cât pentru a-ți păstra energia, fără a te simți anxios sau compleșit.

Mare atenție însă la cantitate, Asprey susține că trebuie luate doar câteva guri dintr-un pahar cu apă combinat cu o linguriță de sare de Himalaya.