Adevărul despre cartofii prăjiți: „Nu sunt toxici!” Un medic dezvăluie cum trebuie să-i mănânci

02 nov. 2019
Adevărul despre cartofii prăjiți:

Tuturor ne plac cartofii prăjiți, fie simpli, fie în combinație cu brânză sau cu sosuri. De cele mai multe ori, aceștia nu sunt recomandați, pentru că fac rău din cauza uleiului în care sunt prăjiți, dar și pentru că sunt o adevărată bombă calorică. Un medic a dezvăluit însă adevărul despre mâncarea preferată a românilor. 

Astfel, nutriționistul Mihaela Bilic susține că produsul în sine nu este unul toxic, însă este foarte important să mâncăm cartofi prăjiți într-o cantitate rezonabilă.

„Ne plac cartofii prăjiţi cu şniţel. Un cartof întreg absoarbe uleiurile vegetale şi va avea de 4-5 ori mai multe calorii atunci când devine prăjit. Uleiul e cea mai concentrată substanţă nutritivă. Este mai hrănitor, dar unor copii nu le face bine la siluetă. Produsul nu e toxic, doza face otrava. Orice lucru în exces sau prea des poate să aducă probleme. Dar de siluetă, nu de sănătate. Puţin probabil să ne îmbolnăvim de la cartofi prăjiţi sau șnițel”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Pot apărea capcane

Mihalea Bilic este de părere că pot apărea o serie de capcane în alimentație. Una dintre ele ar fi „să mâncăm prea mult din alimente extrem de concentrate. Unele alimente sunt bogate în apă şi aer, care dau densitate şi saţietate. Dar sunt sărace în calorii, ciorba, laptele, de exemplu.”

Medicul Mihaela Bilic este un nutriționist foarte cunoscut în România, și este autoarea cărții „ABC de nutriție”, care își propune să revoluționeze multe prejudecăți despre alimentație.