Se spune că un pahar de vin roșu ține doctorul departe. Consumat cu moderație, vinul este foarte sănătos pentru organsim, datorită antioxidanţilor.
Un pahar de vin reduce riscul bolilor cardiovasculare, tinând sub control glicemia şi colesterolul „rău”. Consumat cu scorțișoară, vinul fiert este un adevărat miracol.
Scorțișoara conține fosfor, magneziu, fier și calciu. Aceasta ajută la îmbunătățirea digestiei, detoxifică ficatul, scade nivelul de colesterol din sânge și are proprietăți antibacteriene, antifungice și antiparazitare.
Persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2 trebuie să consume scorțișoară, deoarece aceasta îmbunătațește capacitatea de a raspunde la insulină, reglând, în felul acesta, nivelul de zahar din sânge, scrie sfatulmedicului.ro.
Parfumul acestui condiment îmbunatățește memoria, crește capacitatea de a învăța lucruri noi și sporește atenția?
Vindecă migrenele, cefaleele și este un bun adjuvant în tratarea anxietăților și a depresiilor?
Inhibă acțiunea unor enzime care contribuie la înmulțirea celulelor canceroase și poate preveni dezvoltarea acestora?
Elimină respirația urât mirositoare și întărește sistemul imunitar?
Ajută la tratarea acneei și a altor afecțiuni ale pielii, avânt proprietăți antibacteriene?
Cei care suferă de afecțiuni ale colonului digestiv, precum ulcer sau sindromul de colon iritabil, trebuie să consume cu moderație acest condiment. Irită stomacul!
Nu consumați scorțișoară înainte de operații! Aceasta are proprietăți de fluidizare a sângelui.
Atenție! Consumată în cantități mari, scorțișoara poate fi dăunătoare pentru ficat, deoarece conține cumarină. De asemenea, cei care au dezechilibre hormonale, trebuie să consulte medicul de familie înainte de a o consuma. Scortișoara poate afecta nivelul de estrogen.
Femeile însărcinate și persoanele care au hipertensiune ar trebui să evite mirosul de scorțișoară.