Raiffeisen Bank are grijă să își anunțe din timp clienții când vine vorba de anumite modificări. Așa s-a întâmplat și de această dată, iar veștile sunt cât se poate de bune. Este o lovitură puternică pentru Banca Transilvania, liderul băncilor din România, care are dobânzi ceva mai mici, dar și pentru ING Bank.
Cei de la Raiffeisen Bank vor să îi încurajeze pe clienți să economisească bani și oferă și o dobândă pe măsură. Conform anunțului făcut de reprezentanții băncii, a fost actualizată oferta de economisire atât în lei cât și în valută.
Astfel, persoanele fizice ar urma să primească o dobândă mai mare la depozitele de trei lună în euro, dar și în lei și în dolari. Despre ce procent este vorba și câți bani oferă Raiffeisen Bank?
Pentru depozitele în euro, dobânda este 2% pe an, în funcție de perioadă, iar pentru depozitele în euro vorbim despre o dobândă de până la 7,5% pe an. De cealaltă parte, dacă economisești bani în dolari, atunci ai o dobândă de 3,25% pe an, anunță Raiffeisen Bank.
Iar asta nu este tot. Clienții mai au posibilitatea de a-și deschide și un cont de urgență, conform anunțului făcut de reprezentanții băncii. Andra Ion, Director Planificare Financiară Personală la Raiffeisen Bank, a explicat ce înseamnă acest cont de urgență.
Practic, acesta reprezintă între 3-6 venituri lunare, iar această sumă poate fi utilizată pentru acoperirea unor cheltuieli neprevăzute.
„Am actualizat oferta de economisire cu dobânzi atractive la depozitele la termen în lei, EUR şi USD pentru că ne dorim să protejam economiile clientilor noştri de procesul inflaţionist. Oferim dobânzi de până la 7,5% pe an la depozitele la termen în lei, de 2,25% pe an la depozitele la termen în euro şi de 3,25% pe an la depozitele la termen în USD. În plus, am inclus în oferta noastră şi maturitatea de o lună la depozitele în euro, cu o dobândă avantajoasă de 1,1% pe an.
Îi încurajăm pe clienţi sa facă primii paşi spre economisire şi să-şi creeze un fond de urgenţă, reprezentând între 3 şi 6 venituri lunare, sumă ce poate acoperi cheltuielile neprevăzute. Susţinem aplicarea principiului: plateşte-te pe tine mai întâi!, concept simplu şi uşor de urmat de oricine: înainte de orice cheltuiala, intre 15% si 25% din venitul lunar e bine să meargă către economisire”, a spus acesta.