Banca Transilvania pare că pierde teren în fața ING Bank. Banca susține numeroase investiții, asta în condițiile în care Banca Transilvania era fruntașă până acum.
Codin Negovan de la ING Bank spune că banca a reușit să definitiveze un ghid de identificare pentru numeroase tranzacții. IMM-urile ajung să obțină finanțări într-un mod cât se poate de simplu.
Și mai mult de atât, ING Bank este convinsă că va reuși să dubleze finanțările în curând, un lucru care s-ar putea să nu îi pice prea bine Băncii Transilvania.
“Noi am şi definit un ghid de identificare şi procesare foarte facil acestor tipuri de tranzacţii. Am început de anul trecut şi deja am acordat un număr semnificativ de finanţări, de aproape 18 mil. euro, în special pe zona de energie regenerabilă şi economie circulară. Credem că anul acesta, cel puţin vom dubla finanţările pe acestă tranziţie către economia sustenabilă”, a spus Codin Negovan în cadrul conferinţei ZF IMM’23, organizată de Ziarul Financiar.
În același timp, oficialul de la ING Bank spune că banca a reușit să primească aproape 20.000 de cereri și au fost acordate peste 3 miliar de lei pe zona microîntreprinderilor.
Astfel, planurile sunt și mai acționase, iar ING Bank are de gând să îi susțină pe antreprenori atât cât poate și anul acesta.
”Ultimii doi ani, şi prin prisma programului IMM Invest, a fost cea mai efervescentă perioadă din punct de vedere al finanţărilor către acest segment. Noi am primit 18.000 de cereri de finanţare doar pe acest segment şi am acordat peste 3 miliarde de lei, mai ales pe zona de microîntreprinderi. Aici este punctul dureros al antreprenorului român, pe finanţări.
Principala problemă, care o reprezintă garanţiile pe care o astfel de instituţie le poate aduce unei bănci, s-a rezolvat fie prin programele guvernamentale de garantare sau proprii ale Fondului de garantare, fie prin produse noi, fără garanţii, precum cele dezvoltate ING Bank”, mai precizează acesta.