Adio chef Cătălin Scărlătescu! Lovitură fatală aplicată chiar de colegul lui, chef Florin Dumitrescu. Renunță la Chefi la Cuțite?

20 sept. 2022
Adio chef Cătălin Scărlătescu! Lovitură fatală aplicată chiar de colegul lui, chef Florin Dumitrescu. Renunță la Chefi la Cuțite?

Producătorii Antena 1 au fost extrem de inspirați atunci când au introdus în cel de-al 10-lea sezon un ingredient care să condimenteze show-ul. Mai exact, lupta celor trei chefi, în fiecare episod, pentru o amuletă. Chef Cătălin Scărlătescu, chef Florin Dumitrescu și chef Sorin Bontea trebuie să gătească în fiecare ediție câte un preparat, care este jurizat de către un invitat special.

În episodul cu numărul 8, chef Orlando Zaharia a fost cel care a degustat cele trei rețete pregătite de jurații Chefi la Cuțite, care la rândul lor sunt acum jurizați. Irina Fodor le-a dat, însă o sarcină destul de grea.

Ea a adus un panou cu nouă ingrediente, iar fiecare dintre cei trei chefi a extras câte un bilețel cu număr pe el  iar apoi fiecare a ales 3 ingrediente pentru unul dintre rivali: „Numărul 1 decide cu ce ingrediente gătește numărul 2, numărul 2 decide cu ce gătește numărul 3, iar acesta va decide cu ce gătește numărul 1”, a fost regula concursului de data aceasta.

Cătălin Scărlătescu a fost destul de indulgernt și i-a oferit lui Florin Dumitrescu frișca, ciocolata și ficatul (foie gras). Chef Bontea a primit de la chef Florin Dumitrescu crabul cu kiwi și quinoa, iar carnea tocată, burta de vită și gâturile de pasăre au ajuns la Scărlătescu.

Misiunea s-a dovedit a fi una destul de simplă pentru Florin Dumitrescu, dar greu de dus la capăt de către Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu.

Cine a câștigat amuleta cu numărul 8 la Chefi la Cuțite?

Chef Orlando Zaharia a gustat toate preparatele și într-un final și-a anunțat decizia, după ce a urmărit micile conflicte care au izbucnit între cei trei bucătari pe care a trebuit să-i jurizeze.

„O să aleg exact ce farfurie îmi place”, a spus acesta.

„Aici merge, aici e bine, acolo e grav rău!”, a adăugat el, atunci când a aflat ce combinație de ingrediente a avut Cătălin Scărlătescu.

Chef Florin Dumitrescu a gătit cupcake cu mousse de foie gras și glazură de ciocolată albă, foie gras la tigaie și un sponge cu ciocolată, Bontea a mizat pe o salată de crab cu mango, ardei iute, țelină apio, quinoa și coriandru pe jeleu de kiwi, iar Scărlătescu a făcut mix de carne pe papadam prăjit.

„Nu vreau să zic multe lucruri, vreau să-i fierb!”, a spus Orlando Zaharia, în timpul degustării.

„Hai, spune-le! Nu îi mai fierbe!”, a insistat Irina Fodor.

A opta amuletă a fost câștigată așadar de farfuria cu ciocolată alba, frișcă și foie gras, adică cea pregătită de Florin Dumitrescu. Este pentru a treia oară când este câștigător. Chef Cătălin Scărlătescu este singurul care în opt ediții nu a câștigat nicio amuletă, iar fanii deja au început să comenteze pe rețelele de socializare. Mulți se întreabă dacă bucătarul a uitat să gătească și dacă va mai continua la Chefi la Cuțite, ținând cont că încasează umilință după umilință.