Adio cupoane de pensie! Anunț de ultimă oră pentru toți pensionarii

02 sept. 2019
Adio cupoane de pensie! Anunț de ultimă oră pentru toți pensionarii

Adio cupoane de pensie! Se anunță mari schimbări pentri toți pensionarii români. Sunt vizați mai ales pensionarii de la țară, care au nevoie de cupoane.

Luna septembrie a venit cu schimbări radicale pentru toți pensionarii. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre eliminarea cupoanelor de pensie în viitorul îndepărtat. Astfel, Guvernul vrea eliminarea treptată a cupoanelor de pensie, spune oficialul.

Este o discuție în sensul acesta, dar trebuie să mai dureze un pic, până integrăm acel sistem informatic și până debirocratizăm un pic să nu cerem la fiecare chestiune pensionarului cuponul”, a declarat ministrul Muncii, conform Antena3.

O problemă apare în mediul rural.

La țară, pensionarii au nevoie de acest cupon de pensie. Totuși, ministrul susține că acestea vor fi eliminate în totalitate.

„Cu siguranță vom ajunge să eliminăm aceste cupoane în timp, însă trebuie avuți în vedere toți pensionarii. Încă sunt oameni în vârstă, de la țară, care vor acest cupon”, a explicat ministrul.

Începând de luna aceasta, valoarea punctului de pensie crește cu 15%, de la 1.100 de lei va ajunge la 1.265 de lei. De asemenea, pensia minimă garantată sau indemnizaţia socială pentru pensionari se majorează cu 64 de lei, de la 640 de lei la 704 lei.

Mai mult, indemnizaţia pentru însoţitor în cazul pensionarilor de invaliditate încadraţi în gradul I de invaliditate a crescut la 1.012 lei de la 880 lei.