Ai asigurare la Euroins? Decizie de ultimă oră. Iată cum poți primi toți banii înapoi

de:
27 mart. 2023
Ai asigurare la Euroins? Decizie de ultimă oră. Iată cum poți primi toți banii înapoi

Știai că dacă ai asigurare la Euroins poți să primești banii înapoi? Iar asta este valabil indiferent de suma pe care ai achitat-o. Iată cum poți să faci acest lucru.

Clienții Euroins trebuie să știe cum pot recupera banii înapoi de pe asigurare. Asta în condițiile în care anterior Autoritatea de Supraveghere Financiară a dispus decizia de retragere a autorizației de funcționare a firmei.

Astfel, cei asigurați au dreptul de a recupera primele de asigurare, achitate în cadrul contractelor, pentru perioada în care riscul nu a fost acoperit de Euroins România S.A., ca urmare a încetării contractelor de asigurare.

Totuși, trebuie menționat că denunțarea unui contract de asigurare poate fi făcut doar cu respectarea unui termen de preaviz de cel puțin 20 de zile calculate de la data primirii notificării de către cealaltă parte.

Care sunt pașii însă prin care primești banii înapoi de la Euroins? Prima oară se face denunțarea la contractul de asigurare încheiate cu Societatea Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A. Cum faci asta? Prin transmiterea notificării de reziliere la Euroins.

Ține cont că cererea de denunțare trebuie să conțină obligatoriu mai multe date. Este vorba despre serie și număr poliță de asigurare, copie CI/BI sau împuternicire în cazul asiguraților persoane juridice și se transmite pe adresa de e-mail dedicată: reziliere@euroins.ro.

Cum primesc clienții Euroins banii înapoi

Cea de a doua etapă este cererea de restituire a primelor de asigurare. Aceasta se transmite către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), iar documentele necesare pot fi consultate pe site-ul www.fgaromania.ro.

Este bine de știut totuși că Dreptul creditorilor de asigurări de a solicita plata sumelor cuvenite de la Fondul de Garantare a Asiguraților există de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Deciziei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 262/17.03.2023.

Astfel, de la acea dată, ”dar nu mai târziu de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data nașterii dreptului de creanță, atunci când acesta s-a născut ulterior, orice persoană care pretinde un drept de creanță de asigurări împotriva asigurătorului în stare de insolvență poate formula o cerere de plată la Fondul de Garantare a Asiguraților pentru acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor sau o cerere de restituire de primă”, se arată într-o informare.