Ai bani pe un card de la aceasta banca? ANAF va veni peste tine sa te verifice. Greșeala pe care mulți o fac

de:
14 apr. 2023
Ai bani pe un card de la aceasta banca? ANAF va veni peste tine sa te verifice. Greșeala pe care mulți o fac

Ai bani pe un astfel de card? În cazul în care nu știai, ANAF îl supraveghează, așa că mai bine ai grijă ce sume distribui, dar și ce bani primești prin intermediul lui.

Dincolo de cardurile bancare, mai există și faimoasele carduri Revolut. Mulți au optat pentru ele pentru avantajele oferite, dar și pentru că se spune că nu pot fi urmărite de ANAF.

Adevărul este fix altul, iar asta o spune chiar șeful ANAF. Lucian Heiuș a dezvăluit ce relație există între ANAF și Revolut. În realitate, aceasta este o bancă și se supune regulilor.

Mai mult de atât, Revolut comunică destul de bine cu instituțiile statului, astfel că orice activitate de pe cardurile clienților este monitorizată. ”Da, cu siguranţă da! Revolutul este o bancă care se supune regulilor bancare. Orice informaţie pe care o solicităm către Revolut ne este pusă la dispoziţie”, a explicat Heiuș.

Ce știe ANAF despre banii de pe Revolut

Precizarea acestuia vine în condițiile în care șeful ANAF a fost întrebat în mod expres dacă tranzacțiile cu Revolut sunt la fel de bine monitorizate de către stat ca și celelalte plăți.

Mai mult de atât, el a mai dezvăluit și că orice tranzacție de pe Revolut parte fi monitorizată atunci când există riscul de evaziune fiscală sau fraudă. Astfel, clienții iar fi bine să știe că banii de pe Revolut pot fi și ei ”priviți” de la distanță de cei de la ANAF.

”Este o legendă care spune că, vezi Doamne, dacă ai bani pe carduri emise de Revolut nu poţi să fii urmărit de ANAF sau ele nu intră în sistemul general de plăţi. Ele intră în sistemul general de plăţi şi ele pot fi monitorizate atunci când există riscul de fraudă sau evaziune fiscală”, a mai afirmat Heiuş, potrivit news.ro.

El a mai ținut să sublinieze la final și că există o colaborare ”foarte bună cu Revolut Bank”.