Ai cont la BCR sau Raiffeisen Bank? Anunț de maximă importanță despre cele două bănci austriece. Toți clienții trebuie să fie informați

21 apr. 2023
Ai cont la BCR sau Raiffeisen Bank? Anunț de maximă importanță despre cele două bănci austriece. Toți clienții trebuie să fie informați

Românii care au cont la BCR sau Raiffeisen Bank trebuie să știe neapărat aceste informații despre cele două bănci austriece. Mulți români au conturi aici.

Într-un interviu publicat sâmbătă, ministrul austriac de Finanțe, Magnus Brunner, a declarat că guvernul austriac urmărește îndeaproape turbulențele bancare mondiale actuale. Cu toate acestea, el a subliniat că până în prezent nu au existat indicii privind impactul acesteia asupra sectorului financiar al țării.

“Băncile noastre și-au făcut foarte bine temele după criza financiară. Ele sunt foarte bine pregătite”, a spus el pentru ziarul elvețian Neue Zuercher Zeitung.

În plus, Brunner a apărat decizia Raiffeisen Bank International de a-și continua operațiunile în Rusia, în ciuda criticilor, afirmând că aceasta este în prezent cea mai mare bancă occidentală din Rusia și că oferă servicii esențiale persoanelor fizice și juridice care încearcă să facă tranzacții internaționale. Cu toate acestea, banca se confruntă cu presiuni tot mai mari atât din partea oficialilor occidentali, cât și a investitorilor, pentru a se retrage din regiune.

Potrivit declarației lui Brunner pentru NZZ, Raiffeisen Bank International a anunțat luna trecută că analizează opțiuni precum vânzarea sau o posibilă divizare a activității sale din Rusia. Brunner a apărat banca afirmând că aceasta aderă la toate sancțiunile globale și că nu face în prezent obiectul niciunei sancțiuni. El a mai precizat că mai multe alte bănci europene operează, de asemenea, în mod legal în Rusia și că este esențial să se respecte toate sancțiunile.

BCR sau Raiffeisen Bank nu au avut probleme din cauza turbulențelor din piață

Ministrul austriac de Finanțe, Magnus Brunner, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la rata ridicată a inflației din Austria, estimată la 9,2% în martie, scrie economedia.ro.

El a îndemnat Banca Centrală Europeană (BCE) să ia măsuri mai ferme pentru a controla creșterea prețurilor.

Întrucât Austria este membră a zonei euro, Brunner a subliniat importanța rolului BCE în abordarea acestei probleme. El a menționat că BCE are puterea de a lua măsuri și că Austria depinde de eforturile acesteia pentru a combate inflația.

De asemenea, el a reiterat că băncile austriece nu au fost afectate de problemele de pe piața bancară, iar aici intră și BCR sau Raiffeisen Bank.