Ai cont la BRD? Ar fi bine să-ți faci! Banca face anunțul anului! Toți clienții noi sau vechi pot profita acum

18 mart. 2023
Ai cont la BRD? Ar fi bine să-ți faci! Banca face anunțul anului! Toți clienții noi sau vechi pot profita acum

BRD a venit cu un anunț foarte important pentru toți românii. Banca se află pe locul trei la noi în țară în ceea ce privește activele.

BRD a anunțat că a aprobat contractarea de noi împrumuturi, valoarea maximă totală fiind de 300 de milioane de euro sau echivalentul în lei.

Contractarea acestor împrumuturi, spun acționarii BRD citați de zf.ro, se va realiza prin una sau mai multe emisiuni de instrumente de fonduri proprii. Acest lucru va avea loc până la atingerea plafonului maxim.

Banca mai spune că împrumuturile vor avea o rată a dobânzii fixă sau variabilă, în timp ce frecvența va fi fie anuală, fie semianuală.

“Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor a aprobat emisiunea de instrumente de fonduri proprii de nivel 1 suplimentar conform Regulamentului UE nr. 575/2013 privind cerinţele prudenţiale pentru instituţiile de credit şi societăţile de investiţii modificat de Regulamentului UE nr. 648/2012, în plafonul maxim de 300 milioane euro sau echivalent în lei, sub forma unuia sau mai multor împrumuturi. Împrumuturile vor fi perpetue (incluzând opţiuni call pentru emitent), denominate în euro sau lei, cu rata dobânzii fixă sau variabilă, cu frecvenţa anuală sau semianuală, prin una sau mai multe emisiuni, derulate până la atingerea plafonului maxim”, arată hotărârea acționarilor BRD.

BRD a avut un profit pe plus în 2022

Sursa anterior citată arată că, anul trecut, banca a avut un profit cu 0,5% mai mare decât cel din 2021 – în 2022, profitul net a fost de 1,29 miliarde de lei.

Anul trecut, profitul net, la nivelul întregului grup, a fost de aproximativ 1,34 miliarde de lei. Suma înregistrată în 2022 a fost mai mare cu 1,4% față de cea din 2021.