Ai cont la Raiffeisen Bank sau BCR? Ce se va întâmpla cu banii tăi imediat ce România va trece la EURO? Nu mai durează mult

06 apr. 2023
Ai cont la Raiffeisen Bank sau BCR? Ce se va întâmpla cu banii tăi imediat ce România va trece la EURO? Nu mai durează mult

Românii care au cont la Raiffeisen Bank sau BCR trebuie neapărat să știe ce se va întâmpla cu banii în momentul în care România va trece la moneda euro.

De la 1 ianuarie 2024, vecinii noștri bulgari se pregătesc să treacă la moneda euro. Momentan, nu se știe când va face și România acest pas, din cauză că noi nu îndeplinim încă acele criterii de convergență, cele care au fost impuse de Comisia Europeană.

Graficele din prezent nu pun moneda românească într-o poziție prea favorabilă, așa că nu prea este indicat ca leul să fie convertit la moneda euro, scrie showblitz.ro.

Având în vedere că probabil și România va trece printr-un astfel de scenariu, ar fi bine să luăm de exemplu Bulgaria. Mulți se întreabă ce se va întâmpla cu banii pe care le au în conturi la bănci precum Raiffeisen Bank sau BCR. Nu este exclus ca România să treacă prin același proces.

Ce se va întâmpla cu banii din conturile de la Raiffeisen Bank sau BCR

Sursa amintită mai sus spune că toate fondurile în leva, moneda națională a Bulgariei, din conturi vor fi convertite gratuit în euro. Scenariul acesta se poate aplica și în cazul leului românesc.

În primele 6 luni de la introducerea euro în Bulgaria, băncile vor schimba bancnotele și monedele în mod gratuit. După ce trec primele 6 luni, până la un an, băncile vor continua să schimbe banii, dar vor cere și o taxă.

După un an de la introducerea monedei euro, serviciul de schimb va fi contracost, iar banca va pune un comision propriu.

În schimb, Banca Națională a Bulgariei va oferi acest serviciu gratuit pe termen nelimitat.