Ai contract cu Hidroelectrica sau ENEL? Ce trebuie să știi de urgență. În caz contrar, vei plăti dublu la facturi. Prețul va fi mult mai mare

de:
19 apr. 2023
Ai contract cu Hidroelectrica sau ENEL? Ce trebuie să știi de urgență. În caz contrar, vei plăti dublu la facturi. Prețul va fi mult mai mare

Dacă ai contract cu Hidroelectrica trebuie să știi ce ai de făcut pentru a avea o factură mai mică în următoarea lună. În cazul în care nu știai, urmează o citire a indexului. Și cei de la ENEL fac anunțuri de acest tip și ar fi bine să trimiteți index-ul pentru că altfel vi se poate calcula un preț mai mare. Ceea ce estimează robotul ENEL poate fi cu mult peste ce ați consumat de fapt.

Toți clienții Hidroelectrica trebuie să știe de citirea indexului pentru luna martie 2023. Aceasta ar urma să fie făcută în perioada 24-28 martie, astfel că este bine să fim pregătiți.

“Dorim să vă aducem totodată la cunoştinţă că, odată cu implementarea noului soft de facturare, au fost actualizate codurile locurilor de consum, acestea urmând a se regăsi înscrise pe facturile viitoare.

Pentru a facilita această tranziţie, în următoarele luni puteţi transmite indexul autocitit folosind oricare din cele două coduri (cel vechi sau cel nou)”, transmitea Hidroelectrica luna trecută clienților.

Ce mai trebuie să știe clienții Hidroelectrica? Că citirea indexului este extrem de importantă dacă vrem o factură corectă. În caz contrar putem să ne trezim cum sume mari de plată, estimate, ori mai mici.

Ce se întâmplă cu facturile la Hidroelectrica

Partea proastă vine la regularizare, atunci când nu mai e cale de întoarcere. Tocmai din acest motiv, compania le recomandă tuturor clienților să transmită indexul la timp.

Cât despre facturile întârziate de la Hidroelectrica, un alt subiect abordat, compania a anunțat că toți cei care au restanțe pot opta pentru eșalonarea sumelor de plată pentru o perioadă de șase luni.

Eșalonarea poate fi solicitată simplu, online, printr-un formular, ori direct în sediile Hidroelectrica, a mai adăugat compania.

”Facturile Hidroelectrica pot fi plătite într-un interval destul de larg, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Eșalonarea se solicită online, prin completarea unui formular tip, sau direct la sediile sucursalelor. Hidroelectrica ocupă a treia poziție în topul furnizorilor de energie electrică din țara noastră”, a transmis compania.