Ai cumva o jucărie de pluș?

17 sept. 2020
Ai cumva o jucărie de pluș?

Ai cumva o jucărie de pluș? Chiar dacă nu ai, te invit să te alături inițiativei “Armata de Jucării” și poate, împreună, vom reuși să salvăm o parte din spațiul verde din București.

Înrolează-te alături de noi și adu o jucărie pe 20 septembrie, pe strada Aleea Domnisoara Pogany 2, sector 6, oricând între orele 9 și 19. Vom plasa soldații de pluș strategic, în jurul unui teren care ar trebui să fie parc.

Terenul pe care jucăriile încearcă să-l apere este unul care a fost trecut ilegal în PUZ-ul coordonator al sectorului 6 din v1a (teren verde/ parcuri) în teren pentru construcții, încălcând legea 24/2007 care interzice exact acest lucru. Motivul fiind unul pentru care sectorul 6 este deja faimos: mafia retrocedărilor ilegale.

Acesta este un proiect al asociației ”Salvați zona verde Domnișoara Pogany”, o organizație non-guvernamentală care are scopul de a apăra mediul înconjurător și de a efectua demersuri pe lângă autoritățile locale pentru păstrarea și extinderea zonelor verzi din cartierul ANL Constantin Brâncuși.

Asociația a fost înființată de un binecunoscut publicitar, Adrian Preda, cunoscut ca Predu.

“Cine îl cunoaște pe Predu, știe că el nu ar merge la luptă oricum. Și-ar aduna întâi o armată supremă și apoi ar purcede la război. Și chiar asta face. Luptă de câțiva ani cu autoritățile, PUZ-urile și birocația. Iar acum bătălia a ajuns în online. Cu ajutorul fiului său a strâns cei mai drăgălași oșteni și a făcut o campanie care cere un parc. Toți acești generali de pluș se luptă pentru atenția, voturile, like-urile și semnăturile oamenilor pe o petiție online care cere un parc. Și au nevoie de aliați de seamă. Armata de Jucării recrutează membrii noi pentru a apăra terenul parcului de dezvoltatorii imobiliari.”

Găsești mai multe informații pe www.armatadejucarii.ro unde poți semna și petiția.

Jucăriile vor fi donate preotului paroh Costel Burlacu, ce păstorește și biserica Sfântul Ioan Rusul din cartierul ANL Constantin Brâncuși, pentru a ajunge la copiii fără posibilități financiare.