Alertă de coronavirus! Nu mai luați aceste pastile. OMS avertizează

17 mart. 2020
Alertă de coronavirus! Nu mai luați aceste pastile. OMS avertizează

În contextul epidemiei de coronavirus, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis, astăzi, un mesaj foarte important pentru cei bolnavi sau potențiali infectați.

Oficialii atrag atenția asupra unor pastile, pe care nu ar trebui să le luăm fără aprobarea medicului.

Interzis la ibuprofen

SpecialiȘtii au făcut mai multe cercetări, care au evidențiat anumite efecte negative ale ibuprofenului. Totuși, purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, a spus că nu există studii recente care să stabilească o legătură între acest medicament antiinflamator şi creşterea ratei mortalităţii, dar a adăugat că experţii analizează în prezent chestiunea.

Se recomandă paracetamolul

„Recomandăm paracetamol, nu ibuprofen în automedicaţie”, a declarat Lindmeier.

Anunțul OMS, vine după ce francezii au precizat că nu ar este indicat să luăm medicamente antiinflamatoare nesteroidiene împotriva bolii COVID-19 declanşate de coronavirus.

Aici intră ibuprofenul, aspirina şi altele. Acestea ar putea fi periculoase pentru persoanele infectate de coronavirus.

S-au descoperit anticorpi 

Regeneron Pharmaceuticals Inc a anunțat că au descoperit anticorpi pentru a produce un tratament. Un astfel de medicament ar urma să fie fabricat până la jumătatea lunii aprilie.

Traramentul s eva baza pe anticorpi monoclonali.

Aceștia testează, totodată, în parteneriat cu Sanofi SA, medicamentul său pentru artrita reumatoidă, Kevzara, ca posibil tratament împotriva coronavirusului.