Alertă în toată România! Virusul mortal care a produs zeci de decese și îmbolnăviri: Care sunt simptomele

06 sept. 2019
Alertă în toată România! Virusul mortal care a produs zeci de decese și îmbolnăviri: Care sunt simptomele

Este alertă în toată țara. Un virus mortal face ravagii în toată România. A produs deja zeci de îmbolnăviri, dar și mai multe decese. Mare atenție! Îți spunem care sunt simptomele pentru a te feri de aceste probleme extrem de grave.

Acesta este virusul care face prăpăd în toată România. Numărul cazurilor a ajuns deja la 25. Nu este de glumă. Specialiștii sunt în alertă și recomandă populației să evite expunerea.

West Nile lovește România

Sunt deja 25 de persoane care au fost infectate cu West Nile în acest sezon. Din păcate, vorbim și despre trei decese.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunță că în perioada 3 iunie – 4 septembrie au fost înregistrate 25 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile. Cele trei decese s-au produs în Călăraşi, în Buzău şi în Vrancea.

Județele afectate de West Nile

În funcţie de expunere, cazurile au fost înregistrate în judeţele: Călăraşi (5 cazuri), Galaţi (3*cazuri), câte două cazuri în Tulcea, Teleorman şi Iaşi, câte un caz în Buzău, Dolj, Mureş, Vaslui, Vrancea şi şase cazuri în municipiul Bucureşti. *Unul dintre cazuri a avut expunerea atât în judeţul Galaţi, cât şi în judeţul Tulcea.

Recomandările specialiștilor

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer, conform capital.ro.