Alertă pentru cei care au centrală termică! Nu mai face asta niciodată

05 mart. 2020
Alertă pentru cei care au centrală termică! Nu mai face asta niciodată

Alertă pentru cei care au centrală termică. Toți trebuie să țină cont de niște reguli pentru a nu avea probleme mai târziu. Acestea greșeli te pot costa foarte mult pe timp de iarnă.

Te-ai putea trezi că trebuie să faci reparații dacă nu respecți următoarele reguli.

 Ce trebuie să faci vara?

Faptul că vara nu folosim centrala la capacitate maximă, precum în timpul iernii, ar putea să ne creeze probleme.  În timpul verii, specialiștii recomandă să pornim măcar o dată pe lună funcția de încălzire. Astfel, vom evita blocarea servomotorului care comută de pe apă caldă menajeră pe încălzire.

Nu scoateți centrala din priză!

Deși nu o folosiți, se recomandă ca centrala să nu fie scoasă din priză. Așadar, chiar dacă sunteți plecați din casă pentru o perioadă mai mare de timp, nu o scoateți din priză. Scoaterea sa din priză poate bloca funcția anti-îngheț, lucru care poate compromite funcția de încălzire pe timp de iarnă și funcția anti-blocare pe timp de vară.

Este recomandat să setați temperatura în jur de 18 – 20 de grade iarna și activarea modului „soare” pe timp de vară.

Centrala trebuie verificată măcar o dată la doi ani. Verificarea tehnică periodică este asigurată de o firmă de service cu autorizație ISCIR.

Verificați presiunea

Specialiștii spun că este necesară și verificarea presiunii de funcționare a centralei și a coșului de evacuare, care trebuie curățat periodic.

Cei care au centrală trebuie să monteze sisteme anticalcar pe alimentarea cu apă a centralei. Acestea prelungesc substanțial viața acesteia.