Alexandru Rafila spune adevarul: se poate reinfecta un bolnav cu COVID-19 dupa vindecare?

27 apr. 2020
Alexandru Rafila spune adevarul: se poate reinfecta un bolnav cu COVID-19 dupa vindecare?

9Pandemia de coronavirus a paralizat întreaga omenire. Doar în România am trecut pragul de 11.000 de oameni infectați, iar decesele sunt de ordinul sutelor. Din păcate, nici cei care s-au vindecat nu au scăpat de probleme.

Alexandru Rafila, avertisment teribil!

Șeful Soecietății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, vine cu un avertisment teribil. Nici măcar persoanele care s-au vindecat de COVID-19 nu pot sta liniștite. Pericolul nu a trecut. Sunt sute de mii de vieți în pericol.

Cei de la Organizația Mondială a Sănătății vin cu cea mai proastă veste. Nu există o dovadă clară că o persoană care s-a vindecat de coronavirus nu se mai poate îmbolnăvi și a doua oară. Chiar reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, atrage atenția.

Este adevărat că deși cea mai mare majoritatea a oamenilor devin imuni după ce s-au vindecat de coronavirus, nu se știe cu exactitate pentru cât timp.

„E adevărat. Dar asta nu înseamnă că nu sunt persoane imune după infecție. Noi am observat că cea mai mare parte a celor care au fost bolnavi nu se reinfectează.

Sunt nenumărați anticorpi care apar după această boală, dar un singur fel de anticorpi protejează împotriva bolii, dar nu cunoaștem încă nivelul lor și nu cunoaștem persistența lor. Adică nu știm dacă după boală acești anticorpi persistă o lună, două, trei luni, trei ani sau 30 de ani”, a spus Alexandru Rafila conform Antena 3.