Alimentele care îți distrug dantura! Nu le mai consuma în exces: Sfaturi utile ale specialiștilor

25 oct. 2019
Alimentele care îți distrug dantura! Nu le mai consuma în exces: Sfaturi utile ale specialiștilor

Toți ne dorim să avem o dantură sănătoasă și care să arate bine. Pentru a reuși acest lucru trebuie să avem mare grijă. Acestea sunt alimentele care îți distrug dantura! Nu trebuie să le mai consumăm în exces. Specialiștii vin cu sfaturi utile.

Mai bine de jumătate dintre persoanele cu dinți sensibili suferă și de afecțiuni gingivale. Sensibilitatea apare atunci când dentina întră în contact cu substanțe reci, calde, dulci sau acre.

Sfaturi pentru o dantură sănătoasă
Problemele gingivale sunt cauzate de acumularea de placă bacteriană. Ambele simptome necesită îngrijire de specialitate. Prăjitura, crema, chiar și ciocolata furnizează cantități uriașe de acizi grași trans.

“Există alimente pe care le putem ingera în cantități mari și care nu ne hrănesc. Când spun că nu ne hrănesc înseamnă că nu aduc un aport nutritiv dezvoltării diferitelor organe. Să încercăm să dăm copiilor acele dulciuri care conțin cât mai puțini aditivi. Trebuie prepate în casă”, spune Prof. dr. Mihaela Bălgrădean, șef clinică pediatrie, conform ProTV.

Dulcele produce instantaneu acizi în cavitatea orală. Iar acizii atacă smalțul dentar. E o condiție a cariei dentare. După ce v-ați spălat pe dinți, evitați sucurile din fructe, apă cu lămâie ori alimentele acre. Smalțul e ușor de agresat de acru.

Smalțul ușor de agresat înseamnă că poate suferi ușor fisuri. “Apare sensibilitatea dentară și în momentul când avem o carie și în momentul în care avem smalțul dentar fisurat, motiv pentru care toți stimulii chimici și termici ajung la pulpa dentară”, spune și Dr. Carmen Trufaș, medic stomatology.
Sensilitatea dentară înseamnă că veți evita zona respectivă la periaj, pe motiv că nu e plăcut. Așa se strânge placă bacteriană. Smalțul deteriorat poate beneficia de substanțe active ca să fie refăcut.