Alimentele care te protejează de țânțari. Conțin o vitamină cheie. Îi gonesc instant din jurul tău

de:
17 aug. 2021
Alimentele care te protejează de țânțari. Conțin o vitamină cheie. Îi gonesc instant din jurul tău

Cea mai mare neplăcere vara o reprezintă mușcătura de țânțar. Pe lângă senzație neplăcută, pielea se înroșește, iar în cazul persoanelor sensibile o simplă înțepătură poate cauza o reacție alergică.

Știai că există alimente care te pot proteja împotriva țânțarilor? Deși pare greu de crezut, odată ce le vei consuma vei constata că aceștia nu vor mai roi deloc în jurul tău.

Cum funcționează alimentele împtroiva țânțarilor

Ați observat probabil că sunt persoane în preajma cărora țânțarii nu vin deloc. Ce fac ele atât de deosebit? Ei bine, probabil consumă vitamine bogate în vitamina B.

Vitamina B este esențială în a ține țânțarii la distanță. Fiind o vitamină hidrosolubilă, ea se elimină pe cale urinară și prin transpirație. Cu alte cuvinte, ea intervine în modul cum miroase pielea, devenind astfel un paravan contra țânțarilor, dar și împotriva altor insecte.

Mai mult de atât, unii nutriționiști susțin chiar că suplimentarea cu vitamina B1 este indicată pe parcursul verii pentru prevenirea înțepăturilor de țânțari.

Alimentele bogate în vitamina B

Pentru a evita înțepăturile de țânțari, urmele mușcăturilor da și senzațiile nepăcute, vei avea nevoie de o dietă variată, ar bogată în vitamina B.

Consumă orez brun, grâu verde, alge marine, broccoli, orz, dar și sparanghel în această perioadă a anului și vei constata schimarea. Nucile, porumbul fiert, dar și alunele conțin și ele vitamina B, un motiv în plus să le consumi vara.