Alimentele care trebuie consumate zilnic. Îți întăresc sistemul imunitar și sunt indicate și diabeticilor. Nutriționiștii le recomandă

de:
02 mart. 2021
Alimentele care trebuie consumate zilnic. Îți întăresc sistemul imunitar și sunt indicate și diabeticilor. Nutriționiștii le recomandă
Foto: Somi Jaiswal on Unsplash

Toți ne dorim acel aliment minune care să ne protejeze organismul în fața tuturor radicalelor liberi. Ei bine, acest aliment există, ba mai mult de atât, sunt mai multe alimente care îți pot proteja corpul atunci când sunt consumate regulat.

Pentru a avea un organism sănătos este nevoie de mișcare și de un stil de viață echilibrat din punct de vedere alimentar. De asemenea, avem nevoie de ore de somn, de stres mai puțin și nu numai, conform csid.ro.

Alimentele care te apără de infecții

Pentru a fi cu un pas înaintea infecțiilor trebuie să știi cele cauzează. În primul rând, dacă ai sistemul imunitar scăzut, este posibil ca infecțiile să ajungă mai repede la tine și se se și vindece mai greu.

Totuși, dacă alegi să adaugi aceste alimente în rutina ta zilnică, corpul tău va fi protejat, iar sistemul imunitar va putea funcționa la cote înalte.

Citricele sunt primele alimente pe care trebuie să le consumi. Ele sunt bogate în vitamina C, care stimulează producția de celule albe, necesare pentru a alunga pericolul de infecții. Astfel, fructe precum grapefruit, portocale, mandarine, lămâi și limete nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta.

Socul este o alternativă bună

Socul are grijă și el de organismul tău. Fructele de soc sunt bogate în antioxidanți care luptă împotriva proceselor inflamatorii din corp. Ele pot fi consumate într-un suc natural proaspăt, sau sub formă de ceai.

Nu este sezonul lui încă, însă la vară vei știi ce să alegi. Pepenel roșu este mai mult decât un desert răcoritor și sărac în calorii. El conține antioxidanți și electroliți, care hidratează organismul și de asemenea întăresc sistemul imunitar.

Mare atenție însă ce fel de pepene alegeți. Specialiștii recomandă un pepene cât mai copt pentru a ne putea bucura de toate beneficiile sale.

Cartofii dulci îți protejează sistemul imunitar

Cartofii dulci conțin betacaroten, la fel ca și morcovii și sunt bogați în vitamina A, un factor esențial în lupta împotriva radicalilor liberi. Consumați regulat, cartofii dulci îți pot proteja sistemul imunitar mai bine decât orice.

Spanacul este și el bogat în acid folic, care ajută organismul în crearea de noi celule. Pe lângă acid folic, spanacul conține fibre, vitamina C, antioxidanți, dar și alți nutrienți esențiali, așa că ai toate motivele să îl adaugi în dieta ta. Pentru a te bucura pe deplin de toate beneficiile sale, el trebuie consumat fie crud, fie gătit la aburi.