Alimentele și băuturile care-ți distrug viața! Îți atacă o parte a corpului: Nu le mai consuma în exces

22 ian. 2020
Alimentele și băuturile care-ți distrug viața! Îți atacă o parte a corpului: Nu le mai consuma în exces

Acestea sunt alimentele și băuturile care-ți distrug viața pur și simplu! Îți atacă o parte a corpului. Nu le mai consuma în exces. Vei avea mari probleme.

Alimentele și băuturile care-ți distrug viața

O serie de alimente, dar și de băuturi sunt extrem de periculoase pentru corpul tău. Îți distrug oasele. Nu trebuie să renunţi definitiv la ele, dar trebuie să le consumi cu măsură.

Sucurile acidulate îți distrug oasele

Sucurile acidulate sunt extrem de dăunătoare. Îți distrug oasele. Conțin cofeină și pot afecta sănătatea oaselor ca urmare a cantităţii de fosfor. Acidul fosforic este utilizat în sucuri drept agent aromatizant, iar acesta poate împiedica asimilarea și fixarea calciului în oase.

Și cafeaua în exces afectează absorbţia de calciu. Atunci când aportul de cofeină este mare, cea mai mare parte din calciu este eliminată prin urină. Efectul este relativ mic şi nu ar trebui să provoace mari probleme dacă avem un aport ridicat de calciu. Totuşi, nu uitaţi să luaţi în considerare cantitatea totală de cofeină pe care o consumaţi zilnic şi pe care o luaţi din alte alimente precum ciocolata.

Nici sarea nu face bine. Nivelul mare de sodiu nu este benefic pentru sănătate. Cu cât consumăm mai multă sare, cu atât eliminăm mai mult calciu prin urină şi transpiraţie. Şi o dietă care ne asigure un aport crescut de calciu compensează efectele nefavorabile ale consumului moderat de sare, mulţi dintre noi consumăm mai multă sare decât suntem conştienţi. Pentru a ne menţine la consumul de sodiu recomandat (de 2.300 de miligrame pe zi) ar trebui să consumăm alimente preparate în casă şi să citim prospectul produselor ambalate pe care le achiziţionăm.

Consumul moderat de alcool, un pahar pe zi pentru femei şi două pahare pe zi pentru bărbaţi, pare să ofere o oarecare protecție împotriva degradării oaselor. În schimb, consumul excesiv poate contribui la pierderea de masă osoasă, conform doctorulzilei.ro.