Angajatul din România cu cel mai mare salariu din țară: 216.000 euro pe lună! Unde lucrează acesta

27 oct. 2019
Angajatul din România cu cel mai mare salariu din țară: 216.000 euro pe lună! Unde lucrează acesta

Gestionează bugete de peste două miliarde de euro, iar afacerile sale prosperă în fiecare an. Regele imobiliarelor vine din Grecia și se numește Ioannis Papalekas. Firma pe care a înființat-o în urmă cu 15 ani, Globalworth, îl plăteşte cu peste 216.000 euro pe lună, conform estimărilor jurnaliștilor de la CanCan.

Grecul are în portofoliu importanți ”zgârie-nori” în București printre care ”Nusco Tower”, ”Unicredit Tower”, ”Bucharest One”, ”Cathedral Plaza” sau ”Upground Towers”. ”Am avut şi noroc. După cum se spune, o tonă de înţelepciune face cât un gram de noroc”, declara în urmă cu mai mult timp Ioannis Papalekas.

Acesta are 42 de ani și este foarte scump la vedere. Nu îi place să iasă în evidență sau să apară în presă. Preferă să trăiască discret și are de fiecare dată grijă să nu se dea în spectacol dacă apare la vreun eveniment.

Cât de profitabilă este Globalworth

Globalworth, compania grecului Ioannis Papalekas, a înregistrat o creştere cu 161% a venitului operaţional net în 2018, în comparaţie cu 2017.  În urma extinderii continue, atât în România, cât şi în Polonia, prin finalizarea de achiziţii, proiecte de dezvoltare şi încheierea de noi parteneriate, venitul operaţional net înregistrat de companie a crescut la 133,4 milioane de euro, conform Business Magazin.

Suprafaţa totală închiriabilă a portofoliului său a atins 1 milion de metri pătraţi, iar valoarea acestuia a crescut cu 35.6%, ajungând la 2,5 miliarde de euro, dintre care 51% în România şi 49% în Polonia.

În 2018, Globalworth a încheiat achiziţii cu o valoare totală de 538 millioane de euro, acestea cuprinzând cinci investiţii în clădiri din Polonia şi trei terenuri achiziţionate în Bucureşti, unde compania îşi propune să dezvolte noi clădiri de birouri. De asemenea, Globalworth a negociat şi preluarea sau extinderea a 121.800 de metri pătraţi de spaţiu comercial în România şi Polonia, dintre care 67.900 de metri pătraţi sunt reprezentaţi de noi închirieri sau extinderi şi 54.000 de metri pătraţi de reînnoiri.