Antibioticul natural pe care îl poți face în casă. Specialiștii spun că e la fel de eficient precum cel din farmacii

de:
22 sept. 2021
Antibioticul natural pe care îl poți face în casă. Specialiștii spun că e la fel de eficient precum cel din farmacii
Foto: Kendal on Unsplash

Dacă nu ești adeptul antibioticelor din farmacii și îți dorești să te protejezi în fața bacteriilor într-un mod mai natural, ei bine, există metode. Poți prepara singur acasă un antibiotic care are beneficii uimitoare pentru organismul tău.

Ai mai auzit până acum despre rezistența la antibiotice? Chiar și cei de la OMS au vorbit despre ea la un momentdat, precizând că este prezentă în toate părțile lumii, devenind în ultimii ani o amenințare pentru siguranța publică.

Ce se întâmplă? Fenomenul apare în momentul în care bacteriile care au fost expuse la antibiotice încep să dezvolte o rezistență. Acest lucru nu se întâmplă la indivizi, ci la nivelul bacteriilor în sine, ceea ce îl face o amenințare pentru sănătate pentru oricine.

Pentru această problemă există însă anumite alimente care te pot ajuta. Ele luptă continuu împotriva bacteriilor, iar tu nu vei fi nevoit să faci niciun drum la farmacie.

Cum îți prepari acasă un antibiotic natural

Pentru a prepara antibiotic natural acasă vei nevoie de:

  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri praf de ghimbir
  • 1/2 lingura ardei iute macinat
  • 1/2 lingură scorțișoară
  • 100 ml suc proaspăt de lămâie

Mai departe, vei zdrobi usturoiul timp de 15 miunte, el fiind cel mai puternic ingredient. Se amestecă apoi cu pudra de ghimbir, chili, dar și scorțișoara și sucul de lămâie. Adaugi și mierea, iar după ce amestecul este complet se lasă timp de 3 ore la temperatura camerei.

Se păstrează într-un borcan, neapărat din sticlă și nicidecum de plastic, la frigider. Cum îl consumi? O lingură în fiecare zi! Rezultatul? sistemul tău imunitar va fi unul mult mai puternic, fiind rezistent în fața bacteriilor.