Anul școlar va fi înghețat? Când se vor întoarce elevii în școli? Ministrul Educației a anunțat

07 apr. 2020
Anul școlar va fi înghețat? Când se vor întoarce elevii în școli? Ministrul Educației a anunțat

Anul școlar va fi înghețat? Este o întrebare care nu le dă pace elevilor în această perioadă. Despre acest6 subiect a vorbit ministrul Educației, Monica Anisie.

Ministrul a declarat că nu se va lua nicio decizie care să-i afecteze pe elevii din România. Anisie a declarat, încă o dată, că nu se pune problema înghețării anului școlar.

”Toate aceste scenarii sunt discutate atât cu reprezentanții părinților, ai elevilor, studenților și nu în ultimul rând cu cei ai sindicatelor.

Nu voi lua nicio decizie în sensul în care să existe vreo posibilitate de a fi prejudiciați în vreun fel elevii sau studenții”, a declarat Monica Anisie, în direct la Realitatea Plus.

S-a prelungit starea de urgență

Ministrul ia în calcul mai multe scenarii pentru reluarea cursurilor. Totul depinde de cât se va prelungi starea de urgență.

”Încă de la început am precizat faptul că anul școlar nu va fi înghețat. Dar starea de urgență s-a prelungit și în perioada următoare vom veni cu trei scenarii de reluare a cursurilor”, a explicat Anisie.

Ce se va decide în UE

Ministrul va ține cont și de ceea ce vor decide omologii săi din statele UE.

”Suntem atenți la ce se întâmplă în celelalte țări europene. Franța și Olanda au luat deja anumite decizii.

Ceea ce vreau eu să îi asigur pe elevi este că vom relua în curând cursurile și vom putea să susținem examenele naționale.

Sunt și alte state europene care până la acest moment nu au luat nicio decizie.

Sperăm ca deciziile pe care le vom anunța în curând din partea Ministerului Educației să se și poată implementa. Nu se pot adopta decizii fără să le corelăm cu evoluția pandemiei din România.

Sunt în contact direct cu ceilalți miniștri din spațiul comunitar. În curând vom corela măsurile adoptate de Ministerul Învățământului cu ceea ce se întâmplă în spațiul Uniunii Europene”, a mai spus ministrul Învățământului.