Anunt de ultima ora! Când vor fi recalculate pensiile: Ce venituri vor scădea

29 sept. 2019
Anunt de ultima ora! Când vor fi recalculate pensiile: Ce venituri vor scădea

Anunț extrem de important care vizează milioane de oameni! Începe marea recalculare a pensiilor. Totul se va întâmpla peste oar câteva zile. Dar asta nu e tot. Unele venituri vor scădea. Totul a fost făcut public de către ministrul Muncii.

Marius Budăi a făcut noi anunțuri cruciale pentru toți pensionarii din România. Noile recalculări ale pensiilor vor începe de la data e 1 octombrie. Dar asta nu e tot. Vârstnicii vor primi din această lună și taloanele cu sumele majorate.

Pensiile foarte mari vor fi impozitate

Mai mult, Budăi vrea şi impozitarea pensiilor foarte mari. Recalcularea pensiilor va continua şi după data de 1 octombrie, pentru pensiile din grupa 1 si 2. Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, pentru aceste pensii recalcularea ar fi trebuit să fie finalizată la data de 30 septembrie, dar dacă se constată că mai sunt pensii care trebuie să fie recalculate procesul va continua.

„Noi considerăm că am periat toată baza de date, dar dacă cineva descoperă că nu s-a corectat sau nu a fost în regulă, nu-i nicio problemă să facem calcule după 1 octombrie(…) Din septembrie 2020, punctul de pensie va crește de la 1265 de lei la 1775 de lei, ceea ce reprezintă o majorare de 40%„, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, conform România TV.

Budăi a mai anunțat că 81.000 de pensii au fost recalculate, iar după recalculare aproximativ 76.000 de pensionari vor primi bani în plus.

Conform calculelor, un pensionar din grupa 1, care avea, spre exemplu 2.607 lei, va încasa după recalculare 4.562 lei, iar unul din grupa 2 care încasa, spre exemplu, 2.172 lei, va primi 3.041 lei. De la 1 septembrie pensionarii au primit deja pensii majorate, după ce punctul de pensie s-a marit de la 1.100 la 1.265 lei.

Pe de altă parte, se aşteaptă ca în parlament să se discute impozitarea pensiilor mari.