Anunț major care vizează milioane de români! Se mai măresc pensiile? Guvernul, aproape de implozie

30 aug. 2019
Anunț major care vizează milioane de români! Se mai măresc pensiile? Guvernul, aproape de implozie

Anunț de ultimă oră care vizează milioane de români! După o săptămână tumultoasă care ar putea duce chiar la căderea Guvernului, cei din Executiv anunță ce se întâmplă cu pensiile.

ALDE a ieșit de la guvernare, iar Executivul Dăncilă este aproape de a fi dt afară de la Palatul Victoria. În aceste momente, milioane de pensionary își pun întrebarea dacă vor mai primi majorările sau nu.

Anunțul ministrului Muncii

Marius Budăi, ministrul Muncii a vorbit despre majorarea pensiilor de la 1 septembrie. Acesta a precizat că planul de majorări va continua și în 2020.

Punctul de pensie se majorează de la 1 septembrie. „Aș putea să folosesc acest moment din punct de vedere politic, dar cum bine știți nu o să o fac pentru că eu nu îmi permit să îi panichez pe părinții și pe bunicii noștri. Suntem în situația în care la această dată, toate cupoanele, absolut toate cele cinci milioane de cupoane, sunt calculate cu modificarea valorii punctului de pensie de la 1100 de lei la 1265 de lei. În aceste zile s-au făcut deja primele plăți către Poșta Română. Din 2 septembrie vor începe distribuirea pensiilor. Cei care primesc banii pe card îi vor putea primi după data de 14-15 septembrie. Inclusiv pensia minimă a fost majorată și ea de la 640 la 704 lei. Aici am avut o mică intervenție în comisia pentru buget din Camera Deputaților, atunci când a intrat în dezbatere Ordonanța 114, au fost colegii din opoziție care au vrut să abroge în primă fază. Am făcut un apel la cumpătare și înțelegere”, a precizat Marius Budăi la România TV

Ministrul Muncii a explicat că majorările vor continua conform planului și în 2020. „Sigur că legea pensiilor nu este o lege care să fie pusă în aplicare ușor. Dar avem nevoie de un lucru și o spun cu toată sinceritatea. Avem nevoie de iubire de părinții și bunicii noștri pentru că au un nivel al veniturilor din pensie, încă mic. Vă asigur că așa cum avem noi proiecțiile pentru 2020, se poate”, a mai precizat ministrul Muncii.

Pensionarii își pot calcula veniturile modificate din luna septembrie dacă adună numărul de puncte de pensie cu suma de 1265 de lei.