Anunț major despre a 13-a pensie! Marius Budăi confirmă totul

14 oct. 2019
Anunț major despre a 13-a pensie! Marius Budăi confirmă totul

Anunț major despre a 13-a pensie. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre noua Lege a pensiilor și despre posibilitatea de a primi o pensie în plus. 

Explicațiile vin în contextul în care asociaţiile de pensionari au solicitat neimpozitarea pensiilor de sub 100 de milioane de lei vechi şi acordarea celei de-a 13-a pensii în luna decembrie.

Deși aceștia au solicitat acordarea unei noi pensii, aceast lucru nu apare nicăieri în noua Lege a pensiilor.

Ce spunea Lia Olguța Vasilescu despre a 13-a pensie?

„Noi am lucrat cu Comisia de prognoză, care în ultimii 25 de ani nu a dat greş niciodată, faţă de FMI sau CE, care au dat estimări greşite. Aceste pensii vor putea să fie susţinute aşa cum le-am pus noi, dar e adevărat că ieri am avut o discuţie cu pensionarii, care au mai venit şi cu alte doleanţe, să se renunţe la impozitarea pensiilor până la o sumă de 100 de milioane de lei vechi, să se acorde a 13-a pensie, foarte multe doleanţe…am făcut pe loc nişte calcule. Am adunat tot ce consideră că trebuie modificat, pentru că degeaba facem o lege frumoasă, dar care să nu poată fi aplicată, iar ei au fost de acord că varianta noastră e mulţumitoare, e maximum din cât poate să dea statul la acest moment”, a spus fostul ministru al Muncii.

Marius Budăi este pozitiv și susține că există bani la buget pentru viitoarele majorări, dar totul depinde de viitoarea guvernare. În schimb, Victor Ponta spune că nu sunt bani pentru majorări.

”Pe bugetul actual, ştiţi bine că nici pentru majorările de la 1 septembrie nu erau bani. Au zis că vor să încaseze trei miliarde şi jumătate, printr-o mai bună colectare, dar nu ai de unde să colectezi mai bine. La rectificarea bugetară va creşte deficitul”, a mai afirmat liderul Pro România.