Anunț major pentru cei care stau la bloc! Ce va primi fiecare proprietar

16 sept. 2019
Anunț major pentru cei care stau la bloc! Ce va primi fiecare proprietar

Anunț major pentru toți românii care stau la bloc. Luna aceasta se va schimba totul. Toți locatarii vor primi acest document și vor fi obligați să respecte noile reguli!

Este vorba despre Ordinul MDRAP nr. 1058/2019 privind aprobarea conținutului-cadru al statutului asociației de proprietari și al regulamentului condominiului, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 149 din 25 februarie 2019. Potrivit acestui act, asociațiile de proprietari sunt obligate să introducă acest regulament în fiecare bloc.

Regulamentul va fi dat fiecărei persoane care locuiește în blocul respectiv, se arată în ordin. Noul regulament trebuie introdus până pe 28 septembrie. Acesta se va afișa și la avizier.

Regulile se schimbă și pentru administratorii de bloc!

Aceștia se numesc administratori de condominii și sunt obligați să dețină un atestat.

Conform Legii 196/2018 privind înființarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, administratorii trebuie să îndeplinească mai multe condiții în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare, printre care să aprobe un regulament al condominiului și să obțină un certificat de calificare profesională.