Anunțul care vizează mii de români! Vor primi mai mulți bani: Vezi dacă te afli printre ei

04 sept. 2019
Anunțul care vizează mii de români! Vor primi mai mulți bani: Vezi dacă te afli printre ei

Anunț care vizează mii de români. Aceștia vor primi mai mulți bani de la stat. Totul este oficial. Proiectul a trecut deja de Parlament după ce a fost votat în Camera Deputaților care a fost for decizional.      

Proiectul prevede majorarea unor indemnizații, dar și sporuri care se vor acorda românilor care vor beneficia de aceste sume.

Este vorba despre proiectul de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 103/2018 privind majorarea indemnizaţiilor veteranilor de război, modificând OUG în sensul ca soţul supravieţuitor să beneficieze de sută la sută din indemnizaţie, faţă de jumătate cum era prevăzut.

Câți bani vor primi mii de români

Acest proiect anunță indemnizaţii şi sporuri mai mari pentru invalizi, veterani şi văduve de război. Totul se va întâmpla de la 1 ianuarie 2019.

Invalizii de război au o indemnizaţie de: 1.500 de lei lunar, pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate; 1.000 de lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul II de invaliditate; 900 de lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate. Veteranii de război au o indemnizaţie de 600 de lei lunar, iar văduvele de război, dacă nu s-au recăsătorit – 600 de lei lunar.

Deputaţii au stabilit ca „soţul supravieţuitor, care nu s-a recăsătorit, să beneficieze de 100% din indemnizaţia de veteran de război şi de jumătate din renta lunară, precum şi de jumătate din numărul călătoriilor gratuite la care avea ori trebuia să aibă dreptul, potrivit legii, soţul decedat”. În ordonanţa de urgenţă se prevedea că aceştia beneficiau doar de jumătate din indemnizaţia de veteran de război. Camera Deputaţilor este for decizional în privința acestei legi.