Anunțul momentului în cazul Caracal! INML aruncă totul în aer

20 aug. 2019
Anunțul momentului în cazul Caracal! INML aruncă totul în aer

Anunțul momentului în cazul de la Caracal. După săptămâni întregi de cerecetări, INML aruncă totul în aer. Este vorba despre oasele găsite de DIICOT.

Pentru că nu au niciun rezultate în urma expertizei, INML a precizat, astăzi, că se continuă afectuarea testelor și procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase.

Comunicat de presă:

”Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” București este o unitate cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Sănătății care elaborează expertize, examinări, constatări, examene de laborator și alte lucrări medico-legale asupra persoanelor în viață, cadavrelor, produselor bilogice și corpurilor delicte, în vederea stabilirii adevărului în cauzele privind infracțiunile contra vieții, integrității corporale și sănătății persoanelor ori în alte situații prevăzute de lege, precum și în efectuarea de expertize medico-legale psihiatrice și de cercetare a filiației.

La acest moment INML Mina Minovici București, prin experții săi, la solicitarea organelor de urmărire penală, efectuează activități specifice de medicină legală în cazul mediatizat de la Caracal. Contrar unor informații care au apărut în spațiul public, INML Mina Minovici București nu a emis comunicate, ci a întocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale.

Datele medico-legale conținute în aceste rapoarte de expertiză au valoare științifică și constituie elemente probatorii la dispoziția organelor de justiție.

Este important de subliniat faptul că, cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe și necisită timp. Față de acest aspect, arătăm faptul că rapoartele de expertiză ce au fost întocmite și comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare întrucât rezultatele obținute sunt parțiale.

Pentru obținerea unor date medico-legale complete se continuă cu celeritate activitățile specifice de expertiză medico-legală și activități specifice de laborator antropologice și genetice.

În acest sens se continuă afectuarea testelor și procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase. Totodată, pentru a completa datele medico-legale în interesul justiției, se desfășoară un proces de reeșantionare și de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziție este în stare avansată de degradare.”