Apa filtrată, mai periculoasă decât apa de la robinet? Care este cea mai sănătoasă apă

de:
20 sept. 2021
Apa filtrată, mai periculoasă decât apa de la robinet? Care este cea mai sănătoasă apă
Pahar cu apă

Foarte mulți dintre noi am început să optăm pentru apa îmbuteliată, sau pentru cea filtrată, însă care dintre cele două este mai sănătoasă și ce aduc în plus sau în minus față de cea de la robinet? Ai fi surprins să afli ce spun specialiștii.

Mihaela Dudescu, consultant în hidratare a vorbit despre toate tipurile de apă consumate de români, dar și despre efectele lor pe termen lung pentru sănătatea noastră.

Apa de la robinet este prima dezbătută de specialistă, care spune că are doar rolul de a ne menține viața, dar pe termen lung poate deveni un pericol. Motivul? Pentru a ajunge să curgă la robinet traversează un traseu unde adună impurități și de asemenea, există posibilitatea ca aceasta să conțină și clor.

”Clorul este un agent de dezinfectare necesar în apă, care distruge germeni, bacterii, microorganisme ce ar putea cauza giardia, dizinterie, hepatită și alte boli grave. Ne salvează viața, dar ne-o și pune în pericol, atunci când e consumat a la long”, spune Mihaela Dudescu.

Cât despre apa filtrată, aici este o altă discuție. Specialistul susține că nu toată lumea optează pentru această metodă, iar motivele sunt multiple.

Cea mai sănătoasă apă nu există?

”Una dintre cele mai complete însă, incluzând și filtrare mecanică, dar și eliminare electrică a componentelor acide din apă, este la acest moment un sistem de uz casnic pe care aleg să îl folosească din ce în ce mai mulți oameni. Deoarece e de producție 100% japoneză, produce dintr-o singură apă de rețea 7 ape cu 7 valori diferite de pH (dintre toate, doar una din ele este echivalenta celorlalte sisteme de filtrare de apă cunoscute pe piață) și toate sunt ape cu ultilizări de la cele mai simple de consum propriu până la unele de uz extern, despre care în România încă nu s-a auzit la scară largă, dar în Japonia sunt folosite în 1 din 5 case”, a declarat Mihaela Dudescu.

Dacă vă gândiți că apa îmbuteliată este cea mai sănătoasă alegere, specialistul distruge și acest mit. Plasticul în care este ținută apa îi afectează calitatea, Mihaela Dudescu precizând că pentru a ne bucura de beneficiile apei, aceasta trebuie consumată proaspătă, sau cel târziu în maximul două zile.

Ce se întâmplă după cele două zile? Apa devine veche, nu mai este proaspătă și devine și dificil de absorbit în țesuturi.

”O apă bună pentru sănătate trebuie să fie naturală și proaspătă. Apele proaspete sau carbogazoase, dacă sunt de izvor, pot fi cel mai spectaculos dar de la natură, însă numai dacă sunt băute de la sursă sau cât mai proaspete, adică de o zi, maximum două. Astfel, indiferent cât de special e izvorul-sursă, timpul petrecut de la îmbuteliere până la momentul consumului o face să fie o apă veche. Deci nici vorbă de prospețime. Cu cât sunt mai vechi și mai stătute, cu atât sunt mai greu absorbite în țesuturi”, adaugă specialistul.