Apare încă un film din seria Resident Evil

17 nov. 2021
Apare încă un film din seria Resident Evil

Al șaptelea film din seria Resident Evil va fi lansat pe 24 noiembrie. Denumit Resident Evil: Welcome to Raccoon City, acesta va fi lansat inițial în SUA, după o amânare de câteva luni.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City este un film de acțiune cu aspecte horror, regizat și scris de Johannes Roberts. Scenariul este inspirat din acțiunea primelor două jocuri Resident Evil, dezvoltate de Capcom, și vrea astfel să aducă la viață povestea din joc.

Din distribuție fac parte Kaya Scodalerio, Hannah John-Kamen, Robbie Amell, Tom Hopper, Avan Jogia și Donal Logue. Discuțiile pentru lansarea acestui film au început încă din 2017, după ce a apărut Resident Evil: The Final Chapter. Filmările au început pe 17 octombrie 2020, în Canada, iar acțiunea are loc în orașul ficțional Raccoon City, în care un grup de supraviețuitori încearcă să reziste. Bugetul producției a fost de 40 de milioane de dolari, iar așteptările sunt destul de mari.

În această franciză au mai fost lansate filmele Resident Evil (2002), Resident Evil: Apocalypse (2004), Resident Evil: Extinction (2007), Resident Evil: Afterlife (2010), Resident Evil: Retribution (2012) și Resident Evil: The Final Chapter (2017).

De asemenea, au mai apărut serialele de televiziune Resident Evil și Resident Evil: Infinite Darkness, dar și desenele animate Resident Evil: Degeneration, Resident Evil: Damnation și Resident Evil: Vendetta.

În plus, pe casino NetBet este disponibil și un slot cu numele Resident Evil 6. Acesta a fost lansat de compania Skywind și are un RTP de 95.09%. Bazat pe acțiunea din Resident Evil, slotul conține personaje cunoscute precum Ada, Chris, Jake și Leon ca simbluri și are o atenție la detalii impresionantă, grafica fiind remarcabilă. Slotul poate fi accesat așadar la NetBet, operator licențiat care deține cel mai mare cazinou online din țara noastră, dar pe platforma căruia utilizatorii pot accesa și secțiunea pariuri sportive NetBet, unde vor găsi cele mai tari evenimente și o mulțime de posibilități de a se distra.

Franciza Resident Evil a pornit de la un joc

Întreaga franciză Resident Evil a pornit de la jocul cu același nume lansat de compania japoneză Capcom în 1996. A fost un titlu de succes, care și-a făcut debutul pe PlayStation, iar succesul comercial de care a avut parte a dus la apariția a două continuări destul de rapide, în 1998 și 1999, ambele tot pentru PlayStation. În plus, s-au creat ulterior și versiuni pentru Microsoft Windows.

Până în acest moment au fost lansate peste 25 de versiuni noi ale jocului, ultima în 2021 sub numele Resident Evil Village. Dintre acestea, multe sunt remake-uri, deoarece echipa de producție a dorit să reia poveștile inițiale și să le îmbunătățească.

De altfel, inclusiv filmele reprezintă adaptări ale gameplay-ului din jocurile Resident Evil. Iar succesul comercial al acestora a fost ridicat, încasările trecând de 1.2 miliarde de dolari, în pofida faptului că nu a beneficiat de recenzii foarte bune.

Primul film Resident Evil a avut încasări de 102.4 milioane de dolari (la un buget de 33 de milioane de dolari), al doilea de 129.3 milioane de dolari (la un buget de 45 de milioane de dolari), al treilea de 147.7 milioane de dolari (la un buget de 45 de milioane de dolari), al patrulea de 300.2 milioane de dolari (la un buget de 60 de milioane de dolari), al cincilea de 240.2 milioane de dolari (la un buget de 65 de milioane de dolari), iar ultimul de 312.2 milioane de dolari (la un buget de 40 de milioane de dolari). În aceste condiții, așteptările pe care echipa de producție le are pentru Resident Evil: Welcome to Raccoon City sunt destul de mari.