Apare un nou tip de pensie! Milioane de oameni îl vor primi

10 oct. 2019
Apare un nou tip de pensie! Milioane de oameni îl vor primi

Apare un nou tip de pensie. Milioane de oameni l-ar putea primi. Totul este prevăzut într-un proiect de lege care va primi în curând votul senatorilor. 

Este vorba despre Proiectul de lege privind pensiile ocupaţionale. Acesta va ajunge la Senat cu propunere de adoptare. Astfel, angajații ar putea primi o pensie din partea angajatorilor.

Fiecare angajator va stabili ce pensie îi va oferi angajatului său. Aceasta va fi facultativă, scrie în proiectul de lege. La această pensie vor contribui angajatorul, dar și angajatul.

Avem două contribuții: contribuția angajatorului și cea a salariatului. În cazul în care angajatorul va dori să ofere această pensie, este obligat să o ofere tuturor angajaților săi și trebuie să plătească și contribuțiile necesare. Acestea pot să se diferențieze în funcție de funcție, salariu sau vechime.

Salariatul nu va putea fi obligat să contribuie la fondul de pensii ocupaționale, scrie în lege. De asemenea, anagajtorul nu va putea reține bani de la salariați fără acordul scris al acestora.