Arafat declanșează panică națională! ”Sunt noile aparate ale morții”

02 aug. 2019
Arafat declanșează panică națională! ”Sunt noile aparate ale morții”

Raed Araft este persoana care s-a aflat constant pe cele mai înalte locuri în topul credibilității de-a lungul timpului. Este și în prezent, fără doar și poate, una dintre cele mai apreciate personalități. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și fondatorul SMURD  a criticat foarte dur un important brand de pe piață, ceea ce cu siguranță se va lăsă cu repercusiuni.

Acesta nu susține folosirea țigărilor IQOS și nici promovarea acestora. Reacția sa a venit, după ce a văzut în pasajul de la Universitate ultimele materiale de promovare plătite de Philip Morris. Arafat condamnă acest brand deoarece comercianții pretind că acest mod de fumat ar fi mai sănătos decât fumatul clasic, lucru ce nu a fost demonstrat. De asemenea, Arafat acuză că promovarea țigărilor IQOS se adresează și copiilor și tinerilor.

”Studiile despre efectele acestui mod de fumat încă sunt la începutul lor, iar comercianții de tutun pretind că acest mod ar fi mai «sănătos» decât fumatul clasic. Chiar dacă ar fi așa, revenirea la promovarea agresivă a tutunului sub noua formă de fumat nu va avea impact doar asupra fumătorilor clasici. Promovarea atinge și copiii, și tinerii care încă nu au început să fumeze, iar fumatul, indiferent sub ce formă, este un pericol pentru sănătatea publică și este pericol pentru orice persoană care îl practică precum și pentru persoanele din jurul ei. Asistăm neputincioși la revenire la o ofensivă similară cu cea din anii ’90, înaintea interzicerii promovării tutunului, când promovarea avea ca țintă tinerii și copiii care reprezintă viitoarea clientelă a comercianților de tutun”, a scris Arafat, pe Facebook.

Raed Arafat a catalogat tehnologia drept ”noile aparate ale morții” și a precizat că promovarea țigărilor IQOS ar trebui interzisă: ”riscăm ca numărul fumătorilor să crească prin recrutarea generațiilor tinere care să înceapă să utilizeze direct acest nou mod crezând că este mai puțin nociv pentru sănătatea lor. Sunt convins că la nivelul UE se discută deja măsurile care trebuiesc luate pentru stoparea acestei ofensive însă nu știu dacă noi trebuie să așteptăm până se ia o decizie acolo”.

Poate te interesează și…

Imagini pe care Gabriela Cristea le vrea jos de pe internet! Complet goală, în ipostaze incendiare

Cu ce se ocupă și cum arată Gheorghiță, primul soț al Andreei Marin

Nu poate să o uite! Ce cadou i-a trimis recent Smiley fostei iubite Laura Cosoi! Reacția parterenilor