Atenție! Câte ore trebuie să dormi ca să nu ai probleme

21 sept. 2019
Atenție! Câte ore trebuie să dormi ca să nu ai probleme
Visele pot transmite mesaje importante din subconștient

Mare atenție! Sfaturi extrem de importante și de luat în seamă pentru a nu avea probleme de sănătate. De câte ore de somn avem nevoie pentru a nu avea probleme cu sănătatea? Vârsta face diferența.

Răspunsul la această întrebare variază în funcție de vârstă, în primul rând.

Nou-născuții trebuie să doarmă cel mai mult

În primul rând, nou-născuții au nevoie de cel mai mult somn. În schimb, corpul unui adult poate fi menținut sănătos și cu mai puține ore de somn.

Astfel, nou-născuții au nevoie de 14-17 ore de somn, bebelușii de 12-16 ore, copiii puțin mai mari de 11-14 ore, copiii de vârstă preșcolară de 10-13 ore, școlarii 9-12 ore, adolescenții 8-10 ore, iar adulții 7-9 ore.

Dar asta nu e tot. Și genul poate fi un factor. Femeile au tendința să doarmă un pic mai mult decât bărbații. Totuși, nu există o explicație clară pentru acest lucru.

Pe de altă parte, este foarte importantă și calitatea somnului. În concluzie, nu este clar cât pot supraviețui oamenii fără să doarmă, dar este clar că simptomele extreme ale privării de somn apar după 36 de ore, iar cele mai importante sunt incapacitatea de a gândi, incapacitatea a lua decizii și tulburările de vorbire. A pierde o noapte o dată la două luni nu va avea efecte pe termen lung. Dar dacă se întâmplă des – intenționat sau nu – cereți sfatul unui medic. Vă poate da sfaturi să o faceți într-un mod care să vă afecteze cât mai puțin sănătatea, conform livescience.com.