Atenție! Iată ce se întâmplă dacă mâncați banane cu pete maronii sau coaja neagră

07 aug. 2019
Atenție! Iată ce se întâmplă dacă mâncați banane cu pete maronii sau coaja neagră

Bananele sunt unele dintre cele mai consumate fructe la nivel internațional, dar și n România. În acest context, Fiecare dintre noi a consumat la un moment dat banane foarte coapte, moi, cu coajă neagră sau pete maronii. Dar v-ați întrebat vreodată ce efecte au acestea asupra organismului vostru? Foarte mulți preferă bananele verzi și le evită pe cele care par deteriorate, considerând că acestea le-ar putea face rău.

Un grup de cercetatori japonezi de la Universitatea din Tokyo, condusi de profesorul Senji, au studiat efectele mai multor alimente asupra animalelor de laborator și au ajuns, printre altele, și la concluzia că bananele foarte coapte au un conținut ridicat de substanțe anticancerigene.

Bananele foarte coapte contin TNF (Tumour Necrosis Factor) – o substanta foarte activa asupra celulelor tumorale, pe care le ataca si de ucide. TNF este folosit in oncologie pentru a trata pacientii cu cancer, iar bananele coapte contin un TNF natural foarte puternic, potrivit portalului frunza-verde.ro.

Ce se întâmplă dacă mănânci două banane pe zi

Deși nu se cultivă în România, sunt importate foarte mult și aste pentru că sunt printre fructele preferate ale românilor. Mulți își fac, însă probleme că s-ar putea îngrășa dacă vor consuma prea multe. Ei bine, care este adevărul? Ajută la digestie sau dimpotrivă? Ce se întâmplă cu organismul vostru dacă în fiecare zi includeți în meniul vostru și două bucăți din acest fruct atât de bogat în vitamine.

Ei bine, potrivit brightside.me, cei care vor mânca două banane pe zi, vor fi privilegiați pentru că vor observa următoarele:

1. Tensiune arteriala scazuta.

Având 420 g de potasiu, bananele pot reduc tensiunea. Cei care au cu hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca sau aritmii ar trebui să mănânce zilnic acest fruct, fiindca ajuta organismul sa se mentina sanatos si sa functioneze corect.

2. Pierdere in greutate.

Bogate in fibre, bananele sunt satioase, taie pofta de mancare si reduc nevoia de a manca dulce a pofticiosilor. Le poti manca simple sau combinate cu iaurt sau cereale. Daca te grabesti, e alimentul perfect pe care il poti servi pana cobori la masina sau pana ajungi in statia de autobuz, informează stirileprotv.ro.
3. Scaderea riscului de a suferi de anemie.

Bananele contin fier, care are rolul de a produce globule rosii. Ele mai au si vitamina B6, responsabila de reglarea nivelului de glucoza din sange. Impreuna, cele doua elemente sunt benefice pentru persoanele care sufera de anemie.

Vezi și Dezastru pentru organism! Credeți că mâncați BRÂNZĂ românească? Iată ce au descoperit inspectorii APC

4. Imbunatatirea digestiei.

Bananele se digera usor si nu irita tractul gastro-intestinal. Pana si persoanelor care sufera de gastrita le sunt indicate in alimentatia de zi cu zi.

5. Scaderea nivelului de stres.

Aceste fructe delicioase imbunatatesc starea de spirit a consumatorilor. Ele contin triptofan, un compus care contribuie la crearea serotoninei, adica al hormonului fericirii. De asemenea, de retinut este faptul ca o banana contine in medie 27mg de magneziu, care contribuie la crearea buneidispozitii si a unui somn odihnitor.

Vezi și Planuri mari pentru RCS & RDS! Cum vor fi afectați clienții din România

6. Completarea carentelor de vitamine.

Pe langa vitamina B6, bananele contin vitamina C, care ajuta la producerea de celule rosii din sange. Totodata, e benefica in procesul de vindecare a organismului. Aceasta vitamina creste puterea de concentrare, prin cresterea nivelului de noradrenalina din creier.

7. Cresterea energiei si rezistentei.

Potasiul din banane previn crampele musculare, iar carbohidratii ajuta la capacitatea corpului de a indura antrenamente dure la sala.