Atenție la acest tip de carne de pui! Cât de periculoasă este pentru organism

25 oct. 2019
Atenție la acest tip de carne de pui! Cât de periculoasă este pentru organism

Mare atenție! Specialiștii ne învață cum să mâncăm pentru a nu avea probleme de sănătate. Grăsimea din carnea de pui este la fel de periculoasă precum cea din porc.

Plantele preiau azotul din aer, fixat în sol de un fulger, să zicem, și formează în interiorul lor proteine. Animalele consumă plante, iar azotul se reîntoarce în sol prin dejecțiile acestora.

Este un circuit din natură ușor de identificat în zootehnie. Și cu ajutorul său vedem de ce este bine să ne hrănim preponderent cu plante și animale aflate la baza lanțului trofic.

Carnea de pui, la fel de grasă ca cea de porc

Carnea de pui este la fel de grasă precum cea de porc. Biologia le spune oamenilor, adică omnivorilor, ce să mănânce. Peștele nu se ratează într-o săptămână pentru că grăsimea acestuia este polinesaturată. Un tip de grăsime pe care nu îl poate auto-produce ficatul uman și care face protecție cardio-vasculară.
Pe de altă parte, carnea de pasăre și cea de mamifere conține grăsime saturată. Care, în exces, participă la formarea plăcilor de aterom în arterele umane. De aceea, trebuie să o consumați cu moderație. Să spunem de trei ori pe săptămână, carne de pasăre ori mamifer.

De ce credem că puiul înseamnă o carne mai slabă decât porcul ori vita? Medicul nutritionist, Mihaela Bilic, vine cu explicații complete. “Mușchiulețul de porc are 4% grăsime, identic cu pieptul de pui și de curcan. Ce este avantajos la păsări este că grăsimea nu pătrunde între fibrele cărnii și e localizată, chiar dacă pasărea se îngrașă. Grăsimea la păsări se depune sub piele și poate fi eliminată, pe când la mamifere de infiltrează și între fibrele musculare, de unde nu o putem elimina. În rest, nu găsim diferențe între carnea de pui, rață, curcan și carnea de porc, vită, oaie. Așa că diversificați-le, într-o săptămână, și sigur nu greșiți!”, spune medical, conform ProTV.