Atenție la struguri! Când devin un pericol pentru anumite persoane

de:
23 sept. 2021
Atenție la struguri! Când devin un pericol pentru anumite persoane

Strugurii au nenumărate beneficii pentru organism, însă mare atenție la cantitate, în special când suferiți de anumite boli. Altfel, toate vitaminele pe care le conțin ar putea să vă facă mai mult răudecât bine.

Scad colesterolul și cresc nivelul colesterolului bun, prevenind astfel blocarea arterelor. Mai mult de atât, strugurii mențin sănătatea inimii și în același timp tratează chiar și tulburările digestive, un motiv în plus să îi consumi, dar cu moderație.

Ca să nu mai vorbim de faptul că sunt esențiali pentru întărirea sitemului imunitar. Sucul de struguri are proprietăți antibacteriene și antivirale, protejând organismul de infecții respiratorii. Practic, mai ales în perioada în care ne aflăm, sunt chiar indicați.

Vrei un detoxifiant natural? Mănâncă struguri! Purifică sângele și stimulează eliminarea toxinelor din organism, prevenind astfel infecțiile tractului urinar și ale rinichilor.

Persoanele care nu trebuie să consume struguri în niciun caz

Pe cât de multe beneficii au, pe atât de periculoși pot deveni. Strugurii au un singur dezavantaj: sunt bogați în zahăr. Cu alte cuvinte, persoanele care îi consumă se pot îngrășa, ba chiar se pot confrunta și cu constipație.

Strugurii sunt interziși pentru anumite categorii de persoane, tocmai din aceste motive. Cei care suferă de diabet, afecțiuni renale grave, hipertenisune, sau retenție de apă nu trebuie sp î consume în niciun caz.

Mai mult de atât, țineți cont de faptul că sucul obţinut din struguri roşii nu se recomandă nici celor care suferă de anemie. Ingredientele pe care le are în compoziţie chimicale scad nivelul de fier din corp, lucru nedorit în cazul unei persoane care suferă de anemie.