Atenție mare! Câți români care cred că sunt asigurați sunt de fapt NEASIGURAȚI

05 aug. 2019
Atenție mare! Câți români care cred că sunt asigurați sunt de fapt NEASIGURAȚI

O informație de-a dreptul alarmantă a ajuns în spațiul public. Se referă la faptul că cei care în mod normal sunt convinși că sunt asigurați sunt de fapt neasigurați.

Fără să știe probabil, mai bine de 2 milioane de angajați nu sunt asigurați. Nu mai vorbim de pensii în contextul acesta, ci de sănătate pentru care vor trebui să scoată bani din buzunar dacă merg la doctor, figurând în sistem ca neasigurați.

„Potrivit datelor extrase din bazele de date gestionate de către ANAF, referitoare la numarul contribuabililor cu obligatii fiscale restante la contributiile sociale, inregistrate la data de 30.09.2017, au rezultate următoarele:

  • număr angajatori (persoane fizice și juridice) cu obligații fiscale restante – 157.798
  • număr total angajați aferenți potrivit datelor din declarația 112 – 2.067.09″, se arată într-o comunicare ANAF, care a intrat în posesia bugetul.ro.

În cazul acesta, trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat nu mai pare o idee chiar atât de proastă. Cel puțin nu pentru angajat, care măcar nu se va trezi că ajuns în spital va trebui să achite o factură pentru că patronul nu și-a făcut datoria față de el.

Sursa foto: asiguraribotosani.ro