Atenție mare! Problemele grave pe care le poți avea dacă înghiți pastă de dinți sau apă de gură! Mergeți la doctor!

16 sept. 2019
Atenție mare! Problemele grave pe care le poți avea dacă înghiți pastă de dinți sau apă de gură! Mergeți la doctor!

Mare atenție. Avertisment extrem de important și de luat în seamă al specaliștilor. Poți avea probleme extrem de grave dacă înghiță pastă de dini sau apă de gură. Trebuie să consultați imediat un medic.

Toată lumea folosește zilnic pasta de dinți și forte mulți oameni folosesc pentru igiena orală și apă de gură. Puțină lume știe însă că acestea nu sunt benefice precum par. În caz de înghițire se poate ajunge la afecțiuni grave!

Ce afecțiuni grave produce apa de gură

Apa de gură se folosește pentru a elimina bacteriile prin substanţele dezinfectante pe care le conţine. Aceasta se foloseşte doar pentru a clăti gura şi nu trebuie înghiţită nici măcar în cantităţi mici.

Multe produse de acest gen conţin alcool, dar şi alte substanţe periculoase, de exemplu clorhexidină, peroxid sau salicilat de metil. Intoxicaţia cu acești compuşi poate duce la dureri abdominale, greaţă, ameţeală, dureri de cap, probleme de respiraţie, puls rapid, dureri în gât, vărsături cu sânge.

Dar asta nu e tot. La copiii care au înghiţit cantităţi mari de apă de gură se poate ajunge la pierderea cunoştinţei, comă şi chiar deces.

Se poate întâmpla să înghiţi puţină apă de gură, chiar dacă eşti adult. Este posibil să apară dureri de stomac, diaree sau greaţă, simptome care vor trece în scurt timp.

Pasta de dinţi conţine, la rândul ei, substanţe care pot fi periculoase în cantităţi mari. Vorbim despre fluorura de sodiu şi triclosan. O linguriţă de pastă de dinţi înghiţită de un copil de 20 de kilograme poate avea efecte serioase: diaree, vărsături şi greaţă, stare de slăbiciune, tremurături, convulsii şi chiar atac de cord, conform Realitatea TV.