Odată cu venirea verii, copiii sunt lăsați mult mai mult timp afară, iar contactul cu vegetația și insectele vine la pachet cu mai multe riscuri.
Potrivit Doinei Pleșca, președintele Societății Române de Pediatrie, una dintre cele mai periculoase mușcături este cea de căpușă, care poate provoca boli grave celor mici.
„Luna iunie este cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani. Este foarte important, de asemenea, să transmitem un mesaj: unde e cald e și umiditate. Există un pericol pentru copii, care se pot exprima nu doar pentru ei, dar și pentru adulți: Căpușele, explică medicul, pentru DC News.
Pe lângă boala Lyme, poate cea mai grea afecțiune provocată de mușcătura de căpușă, aceasta mai poate provoca encefalita, boală care de asemenea poate fi fatală dacă nu este descoperită în timp util.
„Prevenția. Avem grijă unde sunt copiii și chiar noi, cei care iubim pădurea și lizierele. Să știm cum să ne îmbrăcăm, să știm cum să examinăm, la sfârșitul fiecărei zile, tegumentele copilului.
Ar trebui să știm cum să îndepărtăm căpușa dacă suntem blocați să fim mușcați accidental și nu în ultimul rând pentru a nu ne confrunta, să vaccinăm copiii și mai ales populația la risc.
România este o zonă endemică, prin numărul mare de păduri, de spații verzi și care au și dat un semnificativ procent al îmbolnăvirilor. Așa încât, cred că a recomanda vaccinarea este o măsură de protecție mai ales pentru cei care sunt expuși unor astfel de accidente”, a mai spus aceasta, potrivit dcmedical.ro.