Atenție pensionari! S-a aflat ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. A fost doar o minciună

de:
14 ian. 2021
Atenție pensionari! S-a aflat ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. A fost doar o minciună

Majorarea pensiilor continuă să fie pusă sub semnul întrebării. Milioane de pensionari așteaptă ca sumele promise de luni de zile să intre în conturi, însă lucrurile continuă să fie amânate. Acum, un fost ministrul rupe tăcerea și spune ce se va întâmpla, de fapt, cu pensiile.

Pensiile din România urmau să fie mărite cu 40% în 2020. Din păcate însă, criza economică declanșată de pandemie a stricat planurile guvernanților. Pensiile au crescut cu 14%, iar în următoarea perioadă se pare că aceste vor rămâne la fel.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Curtea Constituțională a României a decis miercuri că majorarea cu 40 de procente a pensiilor este constituțională. Cu alte cuvinte, guvernanții trebuie să respecte legea și să majoreze pensiile cu procentul promis.

Senatorul PSD Neamţ, Răzvan Cuc, este de altă părere însă. Acesta susține că pensionarii români nu trebuie să își facă speranțe prea mari, deoarece pensiile nu vor fi majorate, în ciuda decizie luate de CCR.

„Românii nu trebuie să-şi facă speranţe pentru că liberalii nu vor respecta decizia Curţii Constituţionale a României potrivit căreia decizia de majorare a pensiilor cu 40% este constituţională”, a scris Răzvan Cuc pe Facebook.

Legea nu va fi respectată

De asemenea, el a mai precizat că încă de anul trecut, Guvernul nu a respectat legea majorării pensiilor, iar acum președintele Klaus Iohannis a subliniat foarte clar faptul că alte creșteri nu vor mai exista nici în rândul pensionarilor, dar nici în rândul salariaților.

El consideră că pensionarii și bugetarii români au fost mințiți și sunt obligați să trăiească în sărăcie.

„Guvernul PNL nu doar că nu a respectat legea şi nu a majorat punctul de pensie cu 40% aşa cum ar fi trebuit, ci Iohannis a anunţat deja că anul acesta nu vor mai fi alte creşteri. Aţi minţit poporul. Acum românii pot trăi în sărăcie pentru că voi, cei de la Putere. 

Învăţaţi să guvernaţi şi nu vă mai bateţi joc de români. Le daţi doi lei în plus celor cu salariu minim şi zero lei pensionarilor”,  a mai scris Cuc.

Legea majorării pensiilor este constituțională

Reacția acidă a senatorului PSD vine după ultima decizie luată de CCR privind majorarea pensiilor. În toamna anului trecut, Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în vederea exercitării controlului prealabil de constituţionalitate privind Legea pentru aprobarea OUG 135/2020, rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, iar răspunusul a venit de abia la mijlocul lunii ianuarie.

Pe 13 ianuarie, Curtea Constituțională a decis că majorarea cu 40 de procente a pensiilor este constituțională. Noua decizie luată de CCR înseamnă practic că Executivul este obligat acum să găsească o sursă de finanțare pentru majorarea pensiilor