Atenție români! O nouă înghețată toxică este vândută în magazine. A fost retrasă de pe piață. Dacă o mai aveți în casă, aruncați-o

de:
31 iul. 2021
Atenție români! O nouă înghețată toxică este vândută în magazine. A fost retrasă de pe piață. Dacă o mai aveți în casă, aruncați-o
Sursa Foto: Alimentarium

Înghețata este alimentul vedetă al verii. Ne recorește instant, ca să nu mai vorbim de faptul că este săracă îl calorii, dar și delicioasă. Mare atenție însă de unde o cumpărați. Mai multe loturi de înghețată au fost retrase după ultima descoperire făcută de ANSVSA.

Autoritatea Națională sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunță că mai multe loturi de înghețată care erau vândute în hipermarketurile Cora au fost retrase.

Înghețată toxică în magazine

Care este motivul? Ei bine, potrivit ANSVSA, s-a descoperit un conținut de oxid de etilenă în aceste înghețate. Vorbim despre sortimente de înghețată care erau vândute în magazinele Cora din Bucureşti, Bacău, Cluj,Constanţa, Drobeta Turnu Severin şi Ploieşti.

Drept urmare, acestea au fost retrase de la vânzare. Cât despre oxidul de etilenă, acesta este un ingredient din compoziția produselor, guma din seminţe de carruba.

Înghețata trebuie returnată imediat

Chiar dacă ați pierdut bonul fiscal, Cora oferă posibilitatea clienților de a-și recupera banii adică aduc produsul înapoi. Cei care încă îl au nu trebuie decât să meargă la Serviciun Clienți din orice magazin Cora.

”Chiar dacă nu mai deţineţi bonul fiscal care să ateste cumpărarea acestor produse, veţi primi contravaloarea acestora”, precizează reprezentanţii magazinului.

Tot la Cora o problemă similară s-a produs recent. Atunci, lanțul de magazine a fost nevoit să retragă de pep iața din România mai multe loturi de îngheţată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix.

La fel ca și în acest caz, s-a descoperit un conținut mare de oxid de etilenă, iar clienții au fost nevoiți să returneze produsul sau să îl arunce pentru a evita eventualele probleme de sănătate.